Thursday, 17 August 2017

Vitamin Mesti Ada

Apa istimewanya sr Vitamin C shaklee ni???
 Power dan selamat.

Sebab apa power???
Sebiji tu macam kita makan 7 biji setengah oren!😱
Dalam jurnal mengatakan sebiji sr vit c = 7.5 biji buah citrus termasuk kulit...



Teknologi Sustained released.
Kaedah Sustained Release ini membolehkan vitamin C diserap ke dalam badan sepanjang 5 jam untuk memastikan badan kita mengandungi Vitamin C disaat kita memerlukannya.
Sebab tu elok makan selang 5 jam...bagi dia serap sepenuhnya time tu.
Jadi, pengambilan 1 tablet bersamaan dengan pengambilan 1.5 biji oren setiap jam selama 5 jam!!!

Shaklee menghasilkan Vitamin C dari kanji jagung (corn starch) yang merupakan sumber asli Vitamin C.
Kenapa dari jagung???
Selalunya dr oren...kalau dari jagung mesti ada sebabnya kan?
Shaklee menghasilkan SR vita C ni dari jagung sebab kandungan vitamin C dia jugak tinggi.
Selain itu, sebab ia sesuai utk org yg perut sensitif. kan oren bersifat asid.jadi kalau org yg perut sensitif tu, dia mudah sakit perut.


Ujian klinikal membuktikan 2 tablet SR vita C shaklee ini (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam normally sehari dua saja..tapi bila tak sihat..selsema contohny,boleh up dose...jadi 4 bj

Siapa tahu 1 tablet tu brapa mg vita C?
1 tablet mengandungi 500mg vit c yg menyokong kesihatan tulang, gigi dan gusi serta kesihatan seluruh badan.
Badan kita dah la tidak boleh menghasilkan sendiri,vitamin C. Kalau stress, vit c akan  musnah. Kalau merokok lagi la musnah.
Pelepasan berperingkat dpt membantu menyalurkan vitamin C secara berterusan.

Apa lagi keistimewaan sr vita c ni?
SR Vitamin C ditambahkan dengan 120 mg Citrus Bioflavanoids Complex.
Bioflavanoids ni membantu penyerapan vitamin C.
Setiap tablet mengandungi 120mg bioflanovoid (diekstrak dr kulit buah) yg dikenali sbg vit c complex. sbb tu nama dia SR Vita C Plus Complex.
Bioflanovoid ni diekstrak dr kulit lemon, oren, limau gedang jadi bila ada bioflanovoid ni  dia berfungsi meningkatkan keberkesanan Vit C dlm badan, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.



Jom kita tengok sbb apa kena makan vitamin C. wajib ada kt semua rumah.dia ni suplemen utk kesihatan seharian tau.

5 sebab knp perlu vit c setiap hari???
(i) Tubuh tidak dapat menghasilkan vit c sendiri
(ii)Tubuh kehilangan vit c semasa kita melakukan aktiviti harian
(iii)Vit c dlm badan susut apabila kita stress
(iv)Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vit c dlm badan
(v) Bagi perokok, kandungan vit c dlm badan mereka sangat terjejas kerana sebatang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vit c.

Apa manfaat utama Vita C ni???

  • Yang paling ramai suka sebab mencantikkan kulit.
  • Selain tu...ia membentuk kolagen jadi menggalakkan kedut dan menghalang otot jadi lembik
  • Ia memperbaiki insomnia..jd sapa stress..susah tido mlm2.sesuai sgt mkn vita C
  • Memperbaiki simptom pendarahan, jadi mengelakkan gusi berdarah, pemulihan kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar
  • Mengekalkan kolesterol sihat, jadi dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah

Badan manusia memang tak mampu menghasilkan Vit C sendiri, jadi wajib cari dari makanan, minuman atau pun suplement.

Vit C larut air. Jadi kita memang kena amik Vit C setiap hari. Ia tak kekal dalam badan tau :)
Kalau nak ambil Vit C dari buah...kena pastikan ia betul-betul ranum.
Baru kandungan vit c dia tinggi.Tapi kita bukannya petik buah sendiri kan, kita beli jadi masa orang petik di kebun tu, vit c dah berkurang separuh dan musnah apabila terdedah kepada panas.
Buah yang betul2 ranum, lepas 10 hari baru kandungan vit C dia lengkap.

Vit C membantu atasi masalah:

Ulser,gusi berdarah,kerap selsema,resdung,kerap sakit,kulit kusam,cepat lapar,bekas parut berlubang di wajah,mata rabun,kulit kering bersisik,luka lambat sembuh,stress melampau,perokok,tapak kaki
merekah,kencing manis.

Sebijik rm0.57 sahaja, tapi dapat manfaat banyak tu...
Harga retail dia RM103.35... sebotol ada 180 tablet tuuu..
Jadi kalau amik sehari sebiji..boleh tahan berapa lama sebotol ni??? ( Gaya cikgu math tanya ni... hehe)
Haaaa.. pandai..tahan 6 bulan tau!
So memang jimat byk!
Kira sebulan belanja hnya RM17 lebih ja utk vit C ni..
1 tablet harga dlm 57 sen saja :)

Kesimpulannya, Vita C wajib makan. Ia set keperluan harian kita semua. Kalau sebut vitamin c ja org tau dh manfaatnya. cuma SR Vita C lebih istimewa, lebih berkesan!

SET KEPERLUAN HARIAN – VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP
SET KECANTIKAN – VITA C+VIT E+ESP
SET RESDUNG – VITA C+ B COMP + ALFALFA
SET KEHAMILAN - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+OSTE
SET BERSALIN - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+OSTE+ALFALFA
SET ANGGUN - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+GLA COMP
SET TENAGA - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+VIVIX



Dapatkan sr Vitamin C dari...

Izwati
013 530 4142
sid 1173799
fb Noor Izwati
cod Kemaman,Terengganu

Monday, 7 August 2017

SUSU OH SUSU

PELBAGAI PERISA

Satu family Kak Iz suka minum susu.
Tengok tu macam2 perisa.


Susu bagus sebagai sumber kalsium.
Kalsium pulak bagus untuk kesihatan tulang dan gigi.

Tapi ade jugak antara kita yang tak boleh nak telan susu ni.
Bagilah ape perisa sekalipun.
Dan ade jugak yang takut nak ambil susu banyak2.
Takut berat badan naik.
Maka keperluan kalsium pun x cukup.

Kesan kekurangan kalsium mungkin tak nampak sekarang,tengok bila umur dah meningkat nanti.

Risiko osteoporosis atau tulang rapuh antara kesan kekurangan kalsium.
Tambahan pada wanita,memang golongan yang berisiko tinggi.

Salah satu penyelesaiannya adalah dengan ostematrix.
Ambil 4 biji melengkapkan keperluan kalsium harian.
Mudah nak ditelan dan jika diambil sebelum tidur,emmm...lena.
Bangun pagi pulak...lawas membuang.

Jom ostematrix dengan Kak Iz.

013 530 4142.
Sid 1173799
Cod Kemaman



Tuesday, 25 July 2017

TAK KENAL TAK CINTA

Hari ni kita cerita pasal
OMEGA : MINYAK IKAN TERBAIK

Pertama sekali, macamana kita nak tahu cara pilih minyak ikan?
Tradisi minum minyak ikan ni bermula di Britain.. sebab tu la kita dulu kena paksa minum Sco** Emul**** kan.. haaa.. hat warna putih tu.. aduhai tak sedap. Kaler oren baru la okeh.. haha.. betapa parents kita pun ambik berat pasal kesihatan anak-anak.

Kenapa kita minum minyak ikan dulu? Sebab memang terbukti minyak ikan ni sangat bagus untuk perkembangan otak terutamanya kanak-kanak.
Ya betul isi kandungan minyak ikan, bukan lemak ikan ya.

Tips pilih minyak ikan dan cara guna:

1. Cek kandungan EPA/DHA – seeloknya 450mg kombinasi epa dan dha.
- 450mg tu utk org biasa,tak ada sakit apa2.

2. Pesakit jantung perlukan lebih epa/dha setiap hari, iaitu 1000mg.

3. Untuk pesakit rheumatatoid arthritis, mereka perlukan 3000mg untuk kurangkan inflamasi dan sakit tu.

4. Bagus juga jika suplemen minyak ikan tu ada tambahan vit A dan D sebab setiap orang perlukan sedikit vitamin2 ni setiap hari- 10mg tapi vitamin A kurang sesuai untuk ibu mengandung sebab vit A – antioksida.

Kenapa Omega Guard ni adalah terbaik?

Mari kita rujuk gambar ni



Merujuk pada gambar kat atas, antara banyak-banyak brand, omega Shaklee la punya kandungan DHA dan EHA terbaik,1 kapsul mengandungi 85% minyak ikan, jenama lain, lebih kepada lemak ikan dan ada juga yg minyak hati ikan aka liver oil.
Paling popular sekali,minyak ikan kod.

Selalu saya dengar, orang cakap harga Omega Guard Shaklee mahal, harga minyak ikan lain jauh lebih murah.

Tahu tak, apa kelebihan minyak ikan Shaklee ini? Kenapa ia berbeza daripada minyak ikan jenama lain?

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
Jadi yang mana lebih murah, minyak ikan jenama X harganya RM80, minyak ikan Shaklee harga jualan RM 136.

Jika inginkan khasiat yang sama, minyak ikan jenama X adalah RM80 x 3 = RM240. Bukan kah minyak ikan jenama Shaklee lebih murah? :)

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. Jadi khasiat Omega Guard Shaklee sudah tentu lebih baik daripada jenama lain.

5. Minyak Ikan Berpekatan Tinggi OmegaGuardTM membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Penyulingan Molekul Berganda Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
8. Sahabat Laut - Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.


Hati-hati memilih minyak ikan omega 3 di luar sana kerana kemungkinan tahap merkuri tinggi dan kualiti serta boleh memudaratkan kesihatan.


Izwati
013 530 4142
Sid 1173799
Cod Kemaman

Anakku Sayang

Salam Mama semua...
Selamat berhujung minggu ya.

K.Rehan nak kongsikan Teknik Bercakap & Memeluk Anak
Menggunakan Islamic NLP (Neuro Languistic Programme)

1) Teknik bercakap dengan anak perempuan & lelaki
--> Dengan anak perempuan, kita bercakap terus muka kepada muka. Itu cara yang terbaik. Mata kita pula 'memandang ke tengah antara kening' tu ya. Haa.. di situlah fokus percakapan yang terbaik. Mungkin anak perempuan ni, lebih dominasi jenis yang visual kan..Mama, ambillah kesempatan untuk melayan anak2 bercakap jika ada ruang masa ya. Banyak yang nak diluahkan tu.. santai2 saja, sambil makan2 petang. Ok kan?

--> Dengan anak lelaki pula, lebihkan percakapan kita ke aras 'telinga kirinya'. Mereka yang jenis audiotory memang cepat tangkap la ni..Zuuppp.. insya Allah,  setiap butiran percakapan kita akan masuk dengan baik. Sentiasa bagi kata2 perangsang tau. Anak lelaki ni, ada egonya sendiri. Saya pun kadang2 kalah dengan anak lelaki ni.. aduhh.

2) Teknik memeluk anak perempuan & lelaki
--> Lihat pelukan pada anak perempuan ya. K.Rehan tepuk dan gosok2an di atas belakangnya. Tempat tu namanya Qalbu. ANCHOR POINTnya. Semoga bila Mama gosokkan di situ, bagi nasihat apa pun, insya Allah,  dia akan PASAK DAN INGAT sampai bila2. Best kan..bila tahu tekniknya ni

-->Bagi anak lelaki, ANCHOR POINTnya adalah di belakang kepala bahagian atas. Lihat tangan akak tu. Ok kan? Kita gosok2lah beberapa saat. Bagi lah se'das dua' nasihat. Tak boleh cakap banyak2 pun. Sibuk nak gi main sana sini. Jadi, gunakan peluang dan ilmu ni tau. Insya Allah,  sama2 kita hasilkan anak2 yang mendengar kata.

Selamat mencuba Teknik Islamic NLP

#RehanSidik
#MendidikGenerasiAlQuran
#AnnurRaudhahPublication
#TadikaPermataRaudhah

Saturday, 8 July 2017

NYAH KAU LEMAK JAHAT


Masa terbaik ambil lecithin adalah sebelum makan. Bagus Lecithin ni. Selain natural fat emulsifier, soya Lecithin merupakan sumber utama kolina.

Kolina ni merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.

Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan cethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain.

Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati adalah lecithin.

Bagi Kak Iz masa penyusuan Uwais,dapat mengelak dari berlakunya bengkak susu.
Ibu yang baru lepas bersalin juga kadang kala ade sindrom mudah lupa.
Jadi untuk tingkatkan ingatan boleh ikhtiar dengan lecithin.

Selain dari itu,boleh juga ikhtiar untuk batu karang.
Dan semestinya membantu untuk mengurangkan berat badan.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan lecithin?

Hubungi

Izwati
013 530 4142
Sid 1173799
Cod Chukai Kemaman






Sunday, 2 July 2017

CEPAT...CEPAT



Tak sabar Kak Iz nak balik rumah.
Dari pagi sampai petang,muka ni nak dibersihkan.

Dapat dua beradik ni,settle.
Bersihkan make up (walaupun sekadar bedak dengan gincu aje).
Lepas tu sambung dengan pencuci.

Segarnya rasa wajah lepas tu.
Dicipta untuk wanita asia.
Memang sesuai lah.
Gabungan 16 ramuan botan yang mujarab.
Wow...memang meletops.

Harga pun berbaloi dengan jangka masa yang boleh digunakan.

Tunggu ape lagi...

📱013 530 4142
Izwati
Sid 1173799

Thursday, 29 June 2017

CUTI DAH NAK HABIS

Salam Aidilfitri

Selamat kembali ke kediaman masing-masing selepas celebrate raya dengan seronoknya bersama family.

Yang berada dalam perjalanan, semoga selamat sampai ke destinasi. Dan yang dah mula bekerja, semoga lebih energetik dan ceria!

Jom baiki performance kesihatan kita dengan Shaklee!

Set yang hot musim raya ni 👇🏻
-set detox
-set kolestrol
-minuman tenaga

Juga ada
-set-set kesihatan lain

Sedia membantu;
Izwati 013 530 4142
Your trusted SID


Wednesday, 28 June 2017

SET MIGHTY GEM

Assalamualaikum, bertemu lagi kita hari ni, kali ni saya nak share "Pengalaman berharga bershaklee".

         Pengalaman yang paling berharga saya dengan shaklee adalah bila saya ambil set mighty gem
Sejak saya lahirkan anak pertama, saya selalu sgt cepat letih, malam lepas isyak mesti terus tidur.
Bila bulan puasa lagi la bertambah letih,kalau pukul 5 tu dah lembik la tapi tak ada la sampai tak puasa,cuma tak masuk dapur. Disebabkan saya duk umah mertua,bila camtu kita rasa tak best la tak buat apa2 kan.

       Masa ni dah start cari supplement,try supplement lain dulu walaupun masa ni dah guna shaklee. Cari supplement lain sebab saya jenis yang tak istiqamah la kalau kena makan ubat ke supplement,tambah2 kalau yang kena bancuh, pastu mudah terpengaruh dgn iklan.
2015 saya lahirkan anak kedua, nak dekat nak puasa tahun tu,sy buat keputusan nk try yg shaklee sebab sy fikir anak sorang pun sy dah lembik bila berpuasa,ni pula dua orang anak,fully bf lg, jd sy pun ambil esp,mealshake dan pd bulan puasa tu

         Hari pertama minum mmg rasa berbeza,rasa ada tenaga,boleh tolong kat dapur sedia juadah berbuka,lps berbuka pun xletih, boleh berterawih kat rumah,kalau sblm ni memang tak berterawih sbb dh berbuka pun badan still letih,xlarat nk buat apa2 dah
Sejak tu,set mighty gem ni sy teruskan minum hingga sekarang,setiap pg sebelum p lab memang ambil

         Set ni memang set berharga bg sy. Sekarang dh tak pandang produk lain dh,setia dgn shaklee. Dari set ni,saya tambah ambil produk shaklee yg lain. Ok itu sahaja perkongsian sy,terima kasih.
ALHAMDULILLAH...
Sharing dari rakan yang dah rasa shaklee effect.

Jika anda juga berminat untuk mendapatkan set ini,boleh hubungi saya

izwati
013 530 4142
sid 1173799
cod kemaman kuala kangsar





Sunday, 4 June 2017

Nutriferon

Dari mana datangnya virus,kuman,dan mikrob?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan(hawa dingin,gas buangan,asap,virus diudara,habuk),berjabat tangan,sentuhan dengan objek (perabot,habuk hama pada selimut,pengangkutan awam,peluh dan air),makanan,latihan fizikal,persekitaran kerja dan lain-lain.

Bagaimana mikrob menjejaskan kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita,terutama apabila tubuh kekurangan interferon dan sel-sel imun,kita akan cepat keletihan,stres,terganggu tidur atau dijangkiti flu,batuk,alergi,asthma,ekzema,jerawat dan lain-lain.Sel-sel yang teroksida dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang boleh mengakibatkan penyakitbdegenaratif,penyakit kronik,kanser dan lain-lain.

Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Interferon julung kalinya ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima dari University Tarokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 herba yang berlainan,Dr Kojima telah membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia (nutriferon).
Dia telah menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan,biji labu,bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago,mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
Formulanya digunakan adalah semulajadi,selamat dan berkesan.
Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.


Didalam bidang perubatan,suntikan nutriferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis,kanser,hidrophobia(penyakit anjing gila),herpes dan  lain-lain.
Tambahan pula ia telah terbukti interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan pelbagai jenis penyakit.


Manfaat Utama:

  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari:Kajian menunjukkan interferon mampu merangsang dan nenpertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells,B-cells dan makrofag.
  • Melawan kanser dan tumor:Mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor dan kanser.Selain dari itu mampu mengurangkan ketidakselesaan semasa  rawatan kemoterapi.
  • Melindungi dari influenza:Mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara,melindungi dari virus,mikrob dan selsema,flu,alergi,inflamasi dan influenza.
  • Meringankan stres dan kelesuan:Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan,stress,kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan penuaan:Merangsang pengeluaran makrofaj untuk mengurangkan radikel bebas,virus dan kuman.Menjadikan sel-sel lebih sihat.
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit B & C:Memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut,rasa mual,muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B.
  • Mempertingkatkan Menopus:Hypertensi,tahap kolestrol yang tinggi,kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopus menjadi lebih baik.
  • Mempertingkatkan PMS:Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid,sakit belakang,sakit payudara,masalah jerawat,kegelisahan,insomnia dan mood swing.



Dapatkan dari pengedar shaklee anda yang sah

Izwati
013 530 4142
sid 1173799
fb Noor Izwati
COD Chukai,Kemaman

KANSER!!! CEGAH SEBELUM PARAH

Silibus sains tingkatan 1 yang baru ni,dah diperkenalkan tentang pembentukan kanser.
Betapa kanser merupakan penyakit yang mengancam manusia di era ini.

APAKAH KANSER?

Kanser merupakan sekumpulan penyakit yang mempunyai kaitan dengan peranan sel. Sel-sel adalah unit-unit teramat kecil yang membina semua hidupan, termasuk tubuh manusia. Terdapat berbillion sel dalam tubuh setiap manusia.

Kanser berlaku apabila sel-sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat. Sel-sel normal dalam tubuh membiak dan membahagi hingga tidak terkawal dan tidak mati. Sel-sel kanser biasanya berkumpul atau berkelompok lalu membentuk tumor.

Tumor yang sedang berkembang menjadi benjolan sel-sel kanser yang boleh memusnahkan sel-sel normal disekitar tumor dan memusnahkan tisu-tisu tubuh yang sihat. Ini membuatkan seseorang itu jatuh sakit.

Kadang kala sel-sel kanser memecah daripada tumor asal dan bergerak ke bahagian lain tubuh, di mana ia terus membiak dan membentuk tumor baru.

Beginilah caranya kanser merebak. Perebakan tumor ke tempat baru dalam tubuh dikenali sebagai METASTASIS.

Penghidap kanser ada kalanya berasa sakit tetapi masih mampu melakukan perkara-perkara yang biasa dilakukan. Kecuali mereka terasa amat sakit!



KANSER!!

Setiap orang dari kita mempunyai sel kanser di dalam tubuh masing-masing. Sel ini tidak dapat dikesan dalam ujian biasa sehingga ianya membiak ke JUMLAH BEBERAPA RIBU JUTA!. Ianya hanya akan dikesan apabila telah membesar ke satu saiz yang mampu dikesan.

Disenaraikan meklumat penting agar kita dapat mengambil langkah pencegahan:

1. Seseorang akan mendapat sel kanser sebanyak 6 hingga 10



kali di dalam hayatnya.

2. Sistem Imun yang sihat akan memusnahkan dan menghalang sel kanser dari membiak dan membentuk tumor.
3. Kanser mungkin disebabkan oleh kekurangan zat makanan, alam sekitar, gaya hidup, makanan & genetik.
4. Perubahan diet dan mengambil pemakanan tambahan yang sesuai boleh mengekalkan kesihatan sistem imun.
5. Rawatan KEMOTERAPI memusnahkan sel kanser, tetapi?? dalam masa yang sama ia turut memusnahkan sel tubuh yang sihat. Begitu juga dengan rawatan RADIASI!
6. Untuk membiak, sel kanser memerlukan makanan yang diperolehi melalui:

a) PENGAMBILAN GULA: 
- Dengan mengurangkan pengambilan gula, ianya dapat memutuskan bekalan makanan kepada sel kanser. Pemanis tiruan bukan pengganti yang baik. Penganti yang lebih baik ialah MADU ASLI!.
b) GARAM HALUS:
- Bahan kimia digunakan untuk membuat ia kelihatan putih, baik untuk sel kanser. Bertukar kepada garam laut atau garam bukit.
c) Susu membuat tubuh menghasilkan mukus/lendir terutamanya di trek usus perut. Sel kanser memakan mukus. Bertukarlah kepada susu soya tanpa gula.
d) Sel kanser subur dalam persekitaran berasid. Makanan berasaskan daging adalah berasid. Lebih baik untuk memakan ikan atau sedikit ayam. Daging juga mengandungi antibiotik, horon pembiakan dan parasit yang membahayakan terutamanya kepada pesakit kanser.



Ikhtiar kanser dengan VIVIX


Izwati
013 530 4142
sid 1173799
fb Noor Izwati

cod Kemaman Terengganu

Wednesday, 31 May 2017

OH KAMPUNG HALAMANKU

Alhamdulillah...

Ramadan kali ini,berpeluang menyambut di kampung,dengan keluarga tercinta.
hampir 7 tahun merantau ke negeri orang.
Dari Abang Faris darjah satu sampailah dia darjah 6.
Sekarang dah form 1.

Kak Iz bertuah sangat,kampung sendiri dan kampung suami berdekatan.
So berpeluang sambut puasa dengan kedua-dua belah keluarga.


Sebagai buah tangan,memang tak lupa bawa.
Salah satunya mestilah supplements shaklee.
Tak ade ape yang lebih bermakna jika dapat melihat ibu,ayah kita sihat kan.



Dalam bulan yang mulia ni,jangan lupa tingkatkan dan lakukan amalan dengan lebih baik.
Masa untuk tambah pahala ni kan.

In sya Allah.

Ingin dapatkan suplemen terbaik shaklee
hubungi:
Izwati
013 530 4142
sid 1173799
Fb Noor Izwati
COD Chukai,Kemaman


Saturday, 6 May 2017

Caj Energimu

Bagi ibu yang telah melahirkan anak,sudah tentu sukar untuk berehat.
Berehat bukan hanya dengan tidur tetapi anda harus mengamalkan cara hidup yang sihat supaya sentiasa bertenaga sepanjang hari.
Beberapa tip yang boleh membantu anda menambah energi anda untuk menguruskan anak dalam tempoh menjalani pemulihan diri selepas bersalin.

1)Sarapan pagi
Makan sekurang-kurangnya lima hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.
Pastikan juga makanan berkanji seperti roti,nasi dan pasta(lebih baik jika bijian penuh untuk menambah serat untuk mengelak sembelit).
Makan dalam kuantiti yang sedikit dalam suatu masa tetapi kerap.
Ingat,jangan biar perut kosong.

2)Senaman ringan
Seperti berjalan,senaman lantai pelvis dan regangan ,sebaik sahaja rasa cukup bertenaga.
Tetapi harus menunggu dalam 6 minggu sebelum melakukan senaman yang lebih kuat.
Ingat ye,bentuk badan anda mungkin sudah berubah selepas kehamilan fan kesukaran untuk kembali ke bentuk asal.

3)Tidur bersama bayi
Dapatkan masa rehat yang secukupnya.
Cuba tidur semasa bayi anda sedang tidur.
Apabila anda tidur,ketika bayi anda tidur,membuat anda lebih bertenaga kerana mendapat rehat yang mencukupi.
Rehat yang mencukupi dapat merangsang pengaliran  susu ibu lebih baik.
Tempoh 30-45 minit tidur yang nyenyak sudah cukup efisyen dalam menyegarkan kembali tubuh.

4)Jus buah-buahan
Buat jus segar di rumah untuk memberi kesegaran tubuh dan merangsang pengaliran susu ibu.
Anda boleh pilih jus buah-buahan,sayur-sayuran,air kurma merah,susu soya tiada gula dan minuman dadeh.
Jangan lupa minum airn yang banyak antara 8-12 biji gelas sehari.

5)Suplemen
Selepas bersalin,para ibu akan kehilangan tenaga kerana menguruskan anak-anak,diet yang tidask seimbang kerana kengkangan masa dalam menguruskan bayi baru lahir dan melakukan penyusuan susu ibu.
Pengambilan suplemen juga membantu mengembalikan kesegaran tubuh badan.
Antara suplemen yang penting adalah vitamin C,vitamin B,multivitamin,zink kalsium dan protein.
Namun dapatkan nasihat doktor sebelum mengambil sebarang vitamin tambahan buat badan.


6)Zikir
Tiada yang lebih menyenangkan apabila melakukan amalan berzikir semasa berpantang.
Ia digalakkan kerana secara rohani dapat membantu menenangkan jiwa dan mengurangkan tekanan.
Ini kerana para ibu tidak boleh bersolat dan membaca Al Quran jika masih dalam nifas selepas bersalin,bagi yang beragama Islam.

sumber Pa&Ma NORHASLIZA YUSOFF

Ingin dapatkan suplemen terbaik shaklee
hubungi
Izwati
013 530 4142
Fb Noor Izwati
COD Chukai,Kemaman



Thursday, 4 May 2017

HARI UNTUKKU

Kak Iz nak cerita pasal hari yaang sangat istimewa yang jatuh pada bulan Mei ni.
16 Mei iaitu Hari Guru.

Pada 2016,sambutan Hari Guru Peringkat Daerah Kemaman diadakan di Sekolah Imtiyaz,Kemaman.
Seronok masa ni boleh jumpa dengan rakan-rakan dari sekolah lain.

Yang paling tak boleh lupa,minyak kereta yang kami naiki,hampir kehabisan minyak.
Nak ke sana pun,jam,sesak dalam perjalanan.

Tapi yang paling istimewa,semua guru dapat hadiah LAPTOP.
Alhamdulillah.




Nak oder shaklee

izwati
013 530 4142
sid 1173779
Noor Izwati


Wednesday, 3 May 2017

Mee Udang Berasap

Hujung minggu lepas,adik Kak Iz bawa anak Kak Iz yang sulung,abang Faris pergi makan mee udang.

Dekat Kuala Kurau.Tapi ni bukan sebarang mee tau,mee udang berasap nama diberi.
Yang specialnya mee udang ni,ala2 sizzling tapi kuah bukan macam sizzling tu.
Sedap,licin abang Faris makan satu pinggan.
Memang sedap.
Nama kedai Kak Ros Mee Udang Berasap.
Kalau ke Kuala Kurau,mesti singgah tau kedai ni.



Izwati
 013 530 4142
Sid 1173799
Cod shaklee,Chukai Kemaman






Tuesday, 2 May 2017

Bersih Wajahku

Tak sabar nak guna dua beradik ni.


Balik dari kerja,muka memang rasa melekit.
Sambil nak ambil wudhu tu,bersihkan muka dulu.
First guna make up remover.
Sikit je guna,kat hujung jari je.
Tak payah guna air pun,sapu terus kat muka.


Gosok-gosok sikit.
Bilas.
Lepas tu sambung pulak dengan cleanser.
Pun sama picit sikit je kat hujung jari.
Sapu kat muka.
Bilas.
Wahhh...segar...bersih rasa muka.
Tiub besar,isi banyak.
Berbulan-bulan boleh pakai.
Tak keringkan muka.
Memang dicipta untuk wanita asia.
Harus cuba ni.



Hubungi
Izwati
013 530 4142
Sid 1173799
COD Kemaman Terengganu




Sunday, 30 April 2017

LEGA RASA PERUT


Ambil ni 2 biji herblax malam tadi.
Pagi2 , ni lawas aje membuang.
Cuci semua keladak.
Usus kalau tak bersih,memang boleh mengundang penyakit.

Tapi jangan lupa minum air banyak2 tau.

Ade masalah sukar membuang?
Ikhtiar dengan herblax.
Kak Iz boleh bantu.

Izwati 013 530 4142
#Herblax
#CuciUsus

Friday, 21 April 2017

ESP Pilihan Hati


Apa itu ESP?

ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien.

Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.
Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel.
Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.

Menarik tentang ESP adalah;

- ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.

- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak.

- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.

- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah.

- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru,

- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna.

- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi.

Sebabkan itu, badan kita sangat memerlukan PROTIEN. Sebabnya MAKANAN UTAMA bagi SEL ialah PROTIN. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.Khasiat ESP adalah;

1. Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.
----------------------------------------
 Gabungan ESP yg paling HOT


. ESP + vitamin E complex: anti-oxidant yg kuat, memulihkan kemampuan reproduktif, kecantikan, membaiki kesan parut
. ESP + Omega Guard: membantu perkembangan otak janin utk ibu hamil, memelihara fungsi sendi dgn mengurangkan keradangan, menguatkan daya ingatan, mencegah penyakit salur darah (kolestrol, stroke, darah tinggi),
. ESP + lecithin: pemecahan lemak dan cholesterol, menghalang obesity, menghalang tekanan drh tinggi, meringankan sembelit, tingkat daya ingatan
. ESP + Vita lea (multivitamin): kesihatan optimum, kecergasan tubuh, pelengkap nutrition dan nutrients, meningkatkan metabolism
. ESP + alfalfa: membantu mslh keputihan, mencuci darah, melawan alahan, mengurangkan asid di dlm badan, membaiki penghadaman. Alfalfa bagus utk "colon cleansing".
. ESP + GLA: control hormone estrogen dan testosterone, menolong kawal PMS (seperti mood swings, retensi air), melambatkan menopause, membaiki mslh kerap kencing dan prostat lelaki,
. ESP + ostematrix: menguatkan tulang, kuku rapuh, gusi berdarah, meringankan stress, mengimbangkan pH tubuh krn kalsium adalah mineral alkali, gastric, sukar tidur, anxiety
. ESP + zinc:

membaiki diabetes, mencepatkan pemulihan luka/lepas bersalin, membaiki mslh prostat (zinc dpt meningkatkn kiraan sperm)
. ESP + performance drink: sesuai utk mereka yg aktif (bersukan) atau bekerja dlm kepanasan, menggantikan air yg hilang ketika beraktiviti lasak, membekalkan electrolyte kpd tubuh, cegah dehydration, kawal paras gula, juga sesuai utk student yg tidur lewat malam.
--------------------------------------
kebaikan / manfaat ESP :

Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan.

 Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?
KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN
Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi.
Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi.
 Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.
Badan kita terdiri daripada sel.
Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem.
 Protein merupakan makanan kepada sel.
Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

PENTINGKAH PROTEIN?
Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body.
Stuktur asas badan manusia adalah sel.
Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT.
 Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.
25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.
Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-
1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

TAHUKAH ANDA ?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an.
Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkandari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan.
Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
 Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik.
Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


Untuk dapatkan protein ESP,hubungi

Noor Izwati
013 530 4142
SID 1173799
COD Chukai,Kemaman

Free gift menanti anda!!!

Wednesday, 19 April 2017

vivix oh vivix


Ikhtiar vivix untuk darah tinggi.

Noor Izwati
013 530 4142
SID 1173799
Fb: Noor Izwati
cod Chukai Kemaman

Wajah Kesayanganku

Assalamualaikum


Mulakan pagi anda dengan membersih wajah agar sentiasa bersih dari kotoran 😊
.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
.
Enfuselle - Normal to Oily
1. Purifying Cleansing Gel
✅ Gel yang bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan
✅ Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
✅ Mencerahkan tona kulit
✅ pH yang seimbang
✅ Hipoalergenik

2. Purifying Toner
✅ Dengan tiga tindakan untuk menghentikan kerosakan pro-oksida
✅ Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle
✅ Terbukti secara klinikal
✅ Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
✅ pH yang seimbang
✅ Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
✅ Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
✅ Membantu mengawal kulit berminyak
✅ Hipoalergenik
.
3. Balancing Moisturizer
✅ Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan Kulit
✅ Formula Enfuselle tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
✅ Terbukti secara klinikal: 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari, 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari dan 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari.
✅ Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
✅ Hipoalergenik

Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara dengan EYE CREAM by Enfuselle Shaklee.
✔Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.


.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
SID 1173779
FB : Noor Izwati
Whatsapp / Telegram 013 530 4142

Thursday, 13 April 2017

Hanya Perlu Angkat Tangan

_*Perkongsian dari FB Dato' Dr. Fadhilah Kamsah:*_

*4 PENGETAHUAN AM yg wajar dikongsi:*

1. Tersedak makanan,
2. Salah bantal,
3. Kram kaki,
4. Kaki semut2 @ kebas

In Shaa Allah pengetahuan ini berguna utk kita &  menolong orang lain.

Caranya adalah seperti berikut:

*1. Jika tersedak makanan*
Hanya perlu “mengangkat tangan”.
Di Atlantic City, New Jersey, AS, seorang anak berusia 5 tahun bernama A'Zir Spence dgn bijaknya tlh menyelamatkan nyawa neneknya, dgn hanya perlu “mengangkat tangan”.

Satu hari, Shirldine Stewart berusia 56 tahun sedang menonton TV di rumahnya sambil makan jelly. Cucunya Spence turun ke bawah untuk menanyakan sesuatu kepadanya.Ketika nenek memalingkan muka untuk memandang cucunya, sepotong jelly tersangkut di kerongkongnya. Sinenek berusaha utk melepaskan jelly yg tersekat dengan menekan bhgn perutnya, tp gagal. Spence lalu bertanya: “Nek! nenek tersedak ke?”, namun  nenek tidak mampu menjawab. “Saya rasa nenek tersedak. Nek! Cepat naikkan tangan nenek!” Nenek Stewart lalu mengangkat tangan di atas kepalanya dan ternyata jelly itu keluar dari kerongkongannya. Spence bgtau  kaedah ini dipelajarinya di sekolah.
Jadi cara menangani jika tersedak makanan --- hanya perlu “mengangkat tangan”.

*2. Salah bantal*
Kadangkala ketika bangun tidur, kita dapati telah tersalah bantal, iaitu merasa sakit di sekitar tengkuk & belikat. Apa yang harus dilakukan ketika salah bantal? Ketika merasa salah bantal, kita hanya perlu mengangkat kaki shj, kemudian tarik ibu jari kaki dan picit dengan memutar kearah atau berlawanan arah jarum jam.

*3. Kram kaki*
Ketika kram kaki kiri, angkat tangan kanan tinggi-tinggi, Dan ketika kram kaki kanan, angkat tangan kiri tinggi-tinggi, segera akan terasa lebih selesa.

*4. Kaki semut2 @ kebas*
Ketika kaki kiri semut2, goncang @ ayun telapak tangan kanan dengan sekuat tenaga, ketika kaki kanan semut2, goncang @ ayun telapak tangan kiri dengan sekuat tenaga...

_Jangan simpan saja info ini. Siapa tahu kita mungkin dapat membantu orang lain. Semoga bermanfaat.._

Selain itu anda boleh cuba juga ostematrix atasi masalah 2,3 dan 4.
Ostematrix ni bukan sahaja kalsium malah lebih baik dari itu.

Hubungi:
Noor Izwati
013 530 4142
COD Chukai,Kemaman
SID 1173799
Fb Noor Izwati

Monday, 10 April 2017

Ohh...Anak Muridku

Assalamualaikum.

Macam-macam ragam jumpa bila kerja kita dikelilingi dengan budak-budak.
Atau lebih tepat lagi,murid,pelajar.
Yang kelas hadapan lain ragamnya,kelas sederhana,kelas lemah pun lain  lagi banyak karenah dan ragamnya.
Tapi ini semua menjadikan kita lebih banyak pengalaman,kenal erti kehidupan yang sebenar.
Cabaran untuk pelajar ni lagi banyak.
Dengan teknologi ledakan maklumat lagi banyak cabaran yang harus mereka tempuh.
Mereka perlu bersedia untuk bersaing dari segi mental dan fizikal.


Untuk jadikan mereka lebih cergas,berdaya maju,berdaya saing,selain pemakanan yang seimbang,boleh juga beri mereka makanan tambahan.
Selain daripada sokongan ibu bapa dan guru-guru.
SR vitamin C dan lecithin

SR Vitamin C-
Anti oksida semulajadi.
Membantu meningkatkan antibodi tubuh.
Menggalakkan gigi,gusi,tulang,otot dan salur darah supaya lebih sihat.

Lecithin
Menggalakkan fungsi optimum otak.
Menambahkan daya ingatan.

Kak Iz
013 530 4142
SID 1173799
Fb Noor Izwati




Friday, 7 April 2017

Berjaya menyusu hingga 2 tahun.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
Anak keempat Kak Iz,berjaya disusukan sehingga 2 tahun.
Actually 2 tahun lebih.
Dari masa mengandung lagi,dah berazam nak full breastfeed anak ni.
Bila lepas bersalin,Kak Iz contact kawan yang jual set menyusu shaklee,sebagai ikhtiar untuk penyusuan ini berjaya.
Sehinggalah Kak Iz ambil keputusan untuk jadi sendiri ahli shaklee.
Sebab jadi ahli,harga jatuh lebih murah.
Set yang di ambil masa tu...

SR vitamin C
Alfalfa
B complex
ESP
Vitalea

Ni set bersalin yang lengkap.

Oh ye.Set bersalin sama juga dengan set menyusu ye.
Ingin dapatkan set ini???

Kak Iz
013 530 4142
SID 1173799
COD Chukai,Kemaman
Fb Noor Izwati

Thursday, 6 April 2017

Pilihan Hati Encik Suami-Minyak Ikan Tulen

Assalamualaikum...

Dalam banyak-banyak produk shaklee favourite encik suami Kak Iz mestilah omegaguard.
Minyak ikan tulen yang memang best.

Usia pun dah menjangkau 40an,so masa ni kalau tak jaga betul-betul memang mudah dapat penyakit.
Kata pepatah lebih baik menghindar dari merawat.
So encik suami ambil omegaguard untuk ikhtiar kesihatan jantung.

Selain tu pemakanan pun di jaga sama.
Tiap petang mesti pergi riadah.
Tak pergi jogging,pergi main badminton.
Bagi keluar peluh.
Yang bestnya lagi,anak-anak pun boleh makan tau omegaguard ni.
Untuk kecerdasan otak dan perkembangan yang lebih baik.


Kesihatan perlu dijaga.
Jangan ambil remeh ye.
Berminat dengan omegaguard???

Kak Iz
013 530 4142
SID 1173799
COD Chukai Kemaman
Fb Noor Izwati




Wednesday, 5 April 2017

Mealshake Kesukaan Anak-anakku

Assalamualaikum...

Bila Uwais dah tiga hari tak buang air besar,ibu mula risau.
Ini bukan perkara biasa,luar biasa.
Makan berselera,banyak,kalo tak membunag mesti rasa tak slesa kan.

Macam mana nak buat tu ye?
Kak Iz ikhtiar dengan Mealshake.
Campur dalam susunya.
Memang sedap dan berkhasiat.

Sesuai juga untuk anak-anak yang kurang selera makan.
Ia berkhasiat sebab mengandungi mineral dan vitamin,so boleh juga menambah vitamin dan mineral dalam diet anak-anak kita.

Ibu mana tak sayang anakkan.
Berikan yang terbaik untuk mereka.




So,jika berminat boleh dapatkan dari Kak Iz.

Kak Iz
013 530 4142
shaklee independent distributor
cod chukai,kemaman