Tuesday, 25 July 2017

TAK KENAL TAK CINTA

Hari ni kita cerita pasal
OMEGA : MINYAK IKAN TERBAIK

Pertama sekali, macamana kita nak tahu cara pilih minyak ikan?
Tradisi minum minyak ikan ni bermula di Britain.. sebab tu la kita dulu kena paksa minum Sco** Emul**** kan.. haaa.. hat warna putih tu.. aduhai tak sedap. Kaler oren baru la okeh.. haha.. betapa parents kita pun ambik berat pasal kesihatan anak-anak.

Kenapa kita minum minyak ikan dulu? Sebab memang terbukti minyak ikan ni sangat bagus untuk perkembangan otak terutamanya kanak-kanak.
Ya betul isi kandungan minyak ikan, bukan lemak ikan ya.

Tips pilih minyak ikan dan cara guna:

1. Cek kandungan EPA/DHA – seeloknya 450mg kombinasi epa dan dha.
- 450mg tu utk org biasa,tak ada sakit apa2.

2. Pesakit jantung perlukan lebih epa/dha setiap hari, iaitu 1000mg.

3. Untuk pesakit rheumatatoid arthritis, mereka perlukan 3000mg untuk kurangkan inflamasi dan sakit tu.

4. Bagus juga jika suplemen minyak ikan tu ada tambahan vit A dan D sebab setiap orang perlukan sedikit vitamin2 ni setiap hari- 10mg tapi vitamin A kurang sesuai untuk ibu mengandung sebab vit A – antioksida.

Kenapa Omega Guard ni adalah terbaik?

Mari kita rujuk gambar niMerujuk pada gambar kat atas, antara banyak-banyak brand, omega Shaklee la punya kandungan DHA dan EHA terbaik,1 kapsul mengandungi 85% minyak ikan, jenama lain, lebih kepada lemak ikan dan ada juga yg minyak hati ikan aka liver oil.
Paling popular sekali,minyak ikan kod.

Selalu saya dengar, orang cakap harga Omega Guard Shaklee mahal, harga minyak ikan lain jauh lebih murah.

Tahu tak, apa kelebihan minyak ikan Shaklee ini? Kenapa ia berbeza daripada minyak ikan jenama lain?

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
Jadi yang mana lebih murah, minyak ikan jenama X harganya RM80, minyak ikan Shaklee harga jualan RM 136.

Jika inginkan khasiat yang sama, minyak ikan jenama X adalah RM80 x 3 = RM240. Bukan kah minyak ikan jenama Shaklee lebih murah? :)

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. Jadi khasiat Omega Guard Shaklee sudah tentu lebih baik daripada jenama lain.

5. Minyak Ikan Berpekatan Tinggi OmegaGuardTM membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Penyulingan Molekul Berganda Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
8. Sahabat Laut - Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.


Hati-hati memilih minyak ikan omega 3 di luar sana kerana kemungkinan tahap merkuri tinggi dan kualiti serta boleh memudaratkan kesihatan.


Izwati
013 530 4142
Sid 1173799
Cod Kemaman

No comments:

Post a Comment