Tuesday, 14 August 2018

Seronoknya menghadiri Health and Wellness Talk Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Pada 10 Ogos 2018 pada hari Jumaat.
Kak Iz berpeluang menghadiri program yang dianjurkan oleh Shaklee.
Health and Wellness Talk 2018.
Bertempat di Cawangan Shaklee,Penang.

Banyak informasi berkenaan dengan produk promo bulan Ogos iaitu Vivix,youth,alfalfa,set shaklee baby dan juga informasi tentang penyakit yang semakin menular iaitu hfmd juga demo alatan terbaru yang boleh didapat jika membeli set fuu youth.

Pakar nutrisi,Cik Kiek telah memberikan penerangan yang amat menarik.
Aktiviti kumpulan turut diadakan dan pemenang akan mendapat hadiah.

Jom kita lihat gambar-gambar sepanjang Kak Iz kat sana.

 







Semoga Kak Iz akan dapat lagi hadir ke program seperti ini.Sekian dulu.


RESEPI ESP dan tips penggunaan esp dengan betul.

Assalamualaikum/salam sejahtera.
Hari ni nak share dengan semua,resepi menngunakan esp atau energizing soy protein dari shaklee.

Smoothie Kurma ESP
Resepi ni bukan sahaja sedap tau,tapi dapat beri kita rasa kenyang yang berpanjangan dan tenaga segera.
Nak buat pun mudah sangat.

Bahan-bahan yang diperlukan:
1) Kurma yang dibuang biji,3-5 biji
2) 3 sudu besar Esp
3) 1 cawan susu segar
4) 1 cawan ais batu( kalau tak nak ais batu,guna air sejuk pun boleh)

Cara-cara:
Masukkan semua bahan dalam blender,blenderkan sehingga halus.

SELAMAT MENCUBA!!!
Ohhh...esp ku dah nak habiss...

Kurma dan esp,seeloknya kurma direndam semalaman.

Dah ready untuk di blend...tambah susu segar.



Yeayyy...esp kurma smoothie dah siap.Nyum..nyum...
TIPS PENGGUNAAN ESP..
  • Sukatan untuk sehari hanya 3 sudu besar.
  • Gunakan air sejuk atau suam semasa membancuh,jika guna air panas,dikhuatiri akan memusnahkan khasiat protein dalam ESP.
  • Bagi mereka yang hendak menguruskan badan,jadikan minuman ini sebagai pengganti kepada hidangan utama.
  • Bagi mereka yang hendak menambah berat badan,ambil esp sebelum hidangan utama.
SEMOGA BERMANFAAT YE.

Izwati
013 530 4142
id 1173799
COD Bayan Baru Kuala Kangsar

Sunday, 12 August 2018

KURUS CARA SIHAT: KISAH GENG DETOX

BILA KO TGK GAMBO KO YG LAMA-LAMA!

Betoi ke ni aku?
Nak tgk gambo lama2 pun tak selera kan

Masa ni....bkn je berat naik
Dah le perut buncit MCM orang pregnant
Muka jerawat bermaharajalela.... Tanpa segan silu berumah di muka akak

Geram nya lak tgk

Puas fikirkan .... Bagaimana nak atasi masalah yg melanda diri ni

Lastnya...... Keputusan muktamad kak Ija ambik
Start 2/1/2018... Aku perlu buat perubahan... Aku perlu kawal pemakanan
Aku perlu start balik SET KURUS SHAKLEE yg pernah aku ambik dulu.. yg pernah buat aku Trnkan berat sampai berat aku 48KG. Kalau dulu aku blh.... Kenapa tidak sekarang!

Alhamdulillah...

Berkat kawal permakanan, konsisten set kurus Shaklee.... detox... Aku berjaya Trnkan berat sebanyak 12.5KG dalam masa 4bulan lebih.

Perut yg dulu buncit pun dah kembali rata 😊

Jerawat kat muka pun beransur-ansur pulih.mana jerawat yg bermaharajalela tu pun dah beralih arah....mereka dah segan menumpang kat pipi ni. Yg degil2 yg x sedor diri je masih tinggal lagi 🤣🤣🤣

Bestnya kan bila kita berjaya buat satu perubahan dkt diri kita sendiri

Nak berdampingan dengan en.abg pun dah x segan dah...

Korang?????

Yg nak lakukan perubahan... Xreti MCM mana nak mula... Jom Wa Akak..... Akak bantu!

#detox
#jomkurus
#kurussihat
#langsing

•••••
Testimoni sebenar drpd
FB : Nor Azliza Sahin
Kelana Jaya



Nak dapatkan Shaklee
Izwati
0135304142
Id 1173799
Fb Noor Izwati
Ig Izcergas

Nak tahu apa itu HFMD dan pencegahannya?

Dah jadi viral dah penyakit ni.
Mari kita tengok info berkenaan.

PENYAKIT TANGAN KAKI DAN MULUT (HFMD)
  • Disebabkan oleh virus,mudah dijangkiti kanak-kanak berumur 10 tahun.
  • Lepuhan berisi air muncul di tangan,kaki dan dalam mulut
  • Merebak dengan sentuhan melalui lelehan hingus,air liur,najis dan cecair ruam dari mereka yang dijangkit.
TANDA DAN GEJALA
  • Demam
  • Sakit tekak
  • Ulser pada tekak,mulut dan lidah
  • Ruam dengan vesikal (lepuhan kecil 3-7 mm)pada tangan,pergelangan tangan dan kawasan lampin.
  • Hilang selera makan
  • Sakit kepala
PENCEGAHAN
  • Cuci tangan dengan bersih sebelum menyediakan makanan,selepas keluar dari tandas,menukar lampin atau mencuci najis.
  • Tutup mulut dan hidung ketika batuk dan bersin.
  • Elak berkongsi pakaian,tuala perkakas  makanan atau minuman serta mainan.
  • Bersihkan mainan,kerusi,meja yang tercemar dengan air liur anak.
  • Elakkan membawa anak-anak ke tempat awam yang sesak seperti sekolah,pra sekolah,taman permainan,pasar dan pengangkutan awam jika anda tanda-tansa dijangkiti.
KOMPLIKASI
  • Biasanya bersifat sederhana dan ruam boleh sembuh dalam masa 5-7 hari.
  • Ada kes berbahaya apabila melibatkan sistem saraf dan jantung.
RAWATAN
  • Tiada rawatan khusus.

Walau bagaimana pun rangkaian produk shaklee menawarkan beberapa produk yang dapat bantu anda untuk mencegah masalah ini.



  • Untuk kanak-kanak,gunakan serbuk pencuci pakaian,get clean laundry powder  dan pencuci serbaguna Basic H.
  • Yang hanya perlu digunakan sedikit,mesra dan selamat untuk bumi,bantu kita berjimat,pembersihan menjadi lebih mudah dantidak menyebabkan alergi.
  • Mandian shaklee baby yang dapat membersihkan badan simanja anda.



  • Untuk dewasa dapatkan perlindungan dengan Vitamin C untuk meningkatkan sistem pertahanan badan,folifenol yang bertindak sebagai agen antioksida dan bawang putih yang dapat mengekalkan sistem pertahanan badan kita.



  • Untuk si manja anda,berikan dia set baby shaklee yang terdiri dati,mandian,minyak untuk urutan dan losyen untuk keselesaan si manja.
  • (PROMOSI BUY 1 GET FREE 1)

  • Yang terakhir,berikan kesayangan makanan yang dapat menguatkan sistem pertahanan anggota keluarga anda.
Ingin dapatkan shaklee?
Izwati
0135304142
Id 1173799



Saturday, 11 August 2018

Bagaimana nak berjaya dalam bisnes?

Assalamualaikum.
Bila berbisnes,ada masa kita akan rasa down,masa nilah kita kena cari motivasi untuk naikkan semula semangat.

Jom dengar motivasi dari Dr Sarah Bakhtiar

========

Harini saya nak share motivasi tentang perkara yang simple saje dlm bisnes.

*DISIPLIN*🎖

Tanpa kita sedar, disiplin atau *patuh pada etika kerja* ni memang kita buat setiap hari

Disiplin dalam solat menjadikan kita hamba yang patuh solat pada waktunya

Disiplin dalam kerja menjadikan kita punch in  8pagi dan punh out 5petang😄

Disiplin dalam hal penjagaan anak2 menjadikan mak mampu bangun 5pagi setiap hari💪🏻💪🏻💪🏻 memasak, menyiapkan anak2 sampailah ke jam 5petang untuk menjemput semula anak dari sekolah😄

Sama juga dalam bisnes,disiplin ni awal awal mungkin perlu dipaksa

Tapi, alah bisa, tegal biasa💪🏻💪🏻💪🏻

Kerana disiplin...

🔨Kita wajibkan diri buat minima 6post setiap hari

🔨Kita luangkan masa buat bacaan tentang suplemen

🔨Kita wajibkan diri sentuh setiap anak bisnes dan bantu mereka

Walaupun sebenarnya kita tersangatlah malas nak buat sesuatu, tapi paksa lah diri sendiri untuk berdisiplin...

Buat juga tak kira betapa sibuknya kita

Bukannya bila upline tanya kenapa tak cukup post...kita berikan 1001 alasan yang sepatutnya dicampak ke dalam tong sampah sahaja!!😑

Siapa yang tak berdisiplin dalam bisnes, maka dia telah membunuh cita cita sendiri💣💣💣

Sy ingat lg mase sekolah menengah dulu, walau malas cmne pun, mesti bangun awal, dtg sekolah, supaya xlambat dan nama xkene catit dgn pengawas😅
Ape sebabnya?

Sebab sy nak berjaya lepas sekolah menengah, dpt SPM 10A dan nak msuk universiti💪🏻💪🏻💪🏻

Dalam bisnes, disiplinkan diri kita..buat jadual hidup

Pagi: nak share tips
Tghri: post iklan
Mlm: update database customer, coaching anak

Ni sebagai contoh shj..😄

Skrg pun ade buffer, so semua kita boleh buat sgn disiplin & konsisten💪🏻💪🏻💪🏻

Orait, sekian motivasi hari ini😊

Jom ketuk diri sendiri🔨 usaha  tanpa kenal erti jemu, dan sentiasa disiplin dalam bisnes.

Wassalam😊


Kredit:Dr Sarah Bakhtiar
Kredit:Surijunior for Shaklee



Izwati
0135304142
Id 1173799
Fb Noor Izwati
Ig izcergas

Friday, 10 August 2018

5 TIPS MUDAH BERSALIN


5 TIPS MUDAH BERSALIN


1.Selalu Bersenam
Lakukan senaman ringan.Asalkan anda kerap melakukan regangan terhadap otot-otot tubuh yang bakal 'bekerja' semasa proses kelahiran terutamanya di bahagian serviks.

2.Amalan Doa
Amalkan doa mudah bersalin.Selain dari itu,terus amalkan doa-doa yang lain termasuklah surah-surah lazim dibaca oleh ibu hamil.


3.Berendam Sebelum Ke Hospital.
Sebelum ke hospital,jika ada tab mandi,bolehlah anda berendam dalam air suam buat seketika untuk mempercepatkan proses bersalin.Kalau tiada pula,kolam renang anak-anak pun boleh.😅



4.Pastikan Tenaga Mencukupi
Ada baiknya anda makan dan minum dalam kadar bersesuaian sebelum masuk ke bilik bersalin.Hal ini penting agar tubuh mempunyai tenaga mencukupi bagi mengelakkan letih dan lapar sewaktu bersalin.Untuk tenaga berpanjangan,boleh juga ikhtiar dengan minuman esp-energizing soy protein dan performance drink dari shaklee.

5.Ikhtiar dengan Ostematrix
Di kala melahirkan, ia satu keadaan yang sungguh merisaukan jika si ibu mahupon bayi alami masalah. Betol kan? Kalsium dan magnesium membantu dalam proses melahirkan anak. Jika magnesium dan kalsium tidak cukup, kekejangan boleh berlaku. Pada masa yang sama, gabungan kalsium dan magnesium ini membantu dalam mengecutkan rahim dan menolak bayi untuk keluar dengan lebih cepat tanpa membuatkan si ibu rasa kesakitan yang amat sangat. Ini kerana seluruh saraf badan mengalami ketenangan dan tidak stress.

Seandainya paras kalsium dan magnesium rendah di kala hampir bersalin dan melahirkan anak, proses kelahiran akan menjadi lebih panjang. Ibu alami tekanan dan boleh menimbulkan rasa sakit yang keterlaluan. Pada masa yang sama, pendarahan lebih banyak akan berlaku. Ia akan kepenatan, dan jika tidak mampu meneruskan, kemungkinan besar kelahiran secara czer akan dilakukan secara emergency.


Berminat dengan produk Shaklee.

Izwati
0135304142
Id 1173799
Fb Noor Izwati
Ig izcergas


Thursday, 9 August 2018

BAGAIMANA SAYA BOLEH BERJAYA?

Success story

HAMPIR 2 TAHUN SAYA USAHAKAN KE SUPERVISOR, SAYA TERUSKAN KERANA SAYA ADA SEBAB YANG SANGAT BESAR UNTUK BERJAYA
================================

Bisnes ni hanya untuk mereka yang ada impian besar. Bila impian sebesar gajah, halangan menjadi sekecil kuman, kan? Susahnya nak rank up, Itu sebenarnya ada proses dan masanya Allah polish kita untuk jadi Leader hebat.

Semua ujian dan dugaan yang datang adalah cara Allah bentuk kita yang besar jiwanya, tinggi sabarnya dan tabah hatinya. Jom kita baca cerita sukses Brand New Supervisor di Surijunior , Nurul Asmarehan Alias , kini pemegang INCOME 4 ANGKA bersama Shaklee 💪🏻

“Perjalanan menuju ke tangga pertama Shaklee ini penuh ranjau. Sebab rezeki saya mungkin lambat sedikit berbanding orang lain. Orang lain mungkin rezeki cepat, sebulan bisnes dah rank up. Tapi saya tak, ambil masa yang lama, sampai saya dah lelah sangat buat semua ini. Saya ambil masa 1 tahun 9 bulan untuk ke Supervisor 😣

Saya tak ada mak bisnes 😔
Saya tak ada yang guide😔
Tak ada orang yang nak ketuk saya😔
Tak ada orang yang nak pantau iklan saya😔
Jadi saya tidak tahu di mana silap saya😣

Saya betul-betul 'independent', saya 'see first otai-otai dalam Shaklee 💪🏻💪🏻💪🏻

Kak Eha, Kak Fana, Kak Cip, Kak Mona, Kak Lin, Ee dan lain-lain lagi.

Saya baca semua iklan mereka dan saya belajar sendiri.

Nenek saya Kak Cip, saya direct pada Kak Cip. Tapi Kak Cip memang selalu sibuk, segan juga nak kacau, sebab beratus orang yang Kak Cip nak layan.

Sampailah bulan 3 tahun lepas, semasa Master Tour. Jumpa semua Master, memang betul-betul membakar semangat saya untuk buat dengan lebih baik lagi.

Selepas balik dari s2u Tour saya buat Career Development Plan (CDP). Yang MD dan Mia bagi tu, saya terus buat dan submit kepada Kak Cip.

Saya tulis PPA saya adalah Mei paling awal sy SV, kedua adalah Jun dan akhir Julai. Tampal dekat dinding bilik. Hari-hari tengok benda tu.

Iklan saya memang tak pernah 'miss' pun walau sehari. Saya pernah boikot diri sendiri sampai tak nak buat iklan sebab putus asa dengan diri.

Akhirnya, banyak pulak iklan yang saya iklankan, pelik.

Saya ni hanya seorang guru tuition saja. Resign lecturer.

Semasa saya berkerja dulu, saya tak pernah tak bagi duit dengan mak abah saya setiap bulan.

Tetapi bila saya resign, saya tak ada duit nak bagi mereka. Saya sedih sangat sebab tak dapat bagi dekat mereka lagi. Saya rasa diri macam tidak berguna😭

Apabila jumpa Shaklee, buat Shaklee, susah nak jadi.

Banyak 'give up' juga, tetapi orang lain berpusu-pusu naik SV.

"Orang boleh kenapa aku tak boleh. Kenapa aku nak mengalah.
Aku belum habis lagi nak berpatahkah?", monolog dalaman diri saya.

Lagipun saya sudah berjanji dengan anak-anak, saya nak sekolahkan mereka di sekolah yang bagus-bagus. Nak beri pakaian yang bagus-bagus, nak suapkan makanan yang sedap-sedap.

Saya berjanji dengan suami juga nak bantu dia sara keluarga.
Dan saya janji dengan mak abah saya juga yang saya akan beri lebih lepas ini.

Sebab janji-janji ini lah saya buat lagi dan lagi.

Bermula bulan Jun lepas saya buat amalan murah rezeki. Banyak yang saya amalkan. Air mata memang banyak sangat tumpah dekat sejadah.
Merayu-rayu dengan Allah.

Selepas itu, satu persatu Allah tunjukkan.
Mulanya, Allah hadirkan saya downline yang betul-betul nak berniaga. Lagi Allah hadirkan 'customer' lama yang dari tahun lepas lagi nak beli tapi tak beli-beli. Saya 'keep on blast' mesej pada mereka.

Satu persatu Allah hantar, menangis lagi sebab rasa terharu betul dengan Allah, baikknya Allah.

Pada bulan Julai, ramai customer. Entah dari mana datangnya. Allah hantar seorang demi seorang. Sebab saya memang betul-betul nak. Saya merayu dengan Allah, "Ya Allah, tak layakkah aku ini untuk naik Supervisor, kau hadirkanlah untuk aku customer yang tak kisahlah dari  mana sekalipun".

Setiap hari minta dekat Allah, dan setiap hari tu juga menangis menghadapNya. Seawal jam 5 pagi setiap hari.

Saya cakap dekat Allah, "Tolong berikan aku kekuatan lagi untuk aku teruskan lagi. Aku nak bagi duit lebih sikit dekat mak abah aku. Aku nak balas jasa mereka hantar sekolah aku tinggi-tinggi". Bila sebut mak abah memang tak boleh tahan. Terus kuat 💪

Saya cuma percaya yang akan ada rezeki untuk saya juga suatu hari nanti. Allah tak tidur. Dia memerhatikan kita setiap hari. Saya dah hampir give up, tak ada lagi kekuatan dalan diri untuk teruskan. Tapi saya bangun, dan terus melangkah.

Saya memang usaha sungguh-sungguh. Iklan sambil menyusu anak kedua dan sambil anak sulung panjat belakang.

Susah payah nak iklan tapi iklan juga.
Malas pun iklan juga.
Sibuk pun iklan juga.

Tak ada orang nak beri duit dekat kita kalau kita sendiri tak usaha mencari.

Saya jenis tak suka minta duit orang, duit suami pun tak pernah minta. Nak beli barang sendiri, saya usahakan sendiri saja , saya tak suka. Apa-apa saya 'back to Allah'. Dia sentiasa ada.

Peranan sedekah pun memainkan peranan yang hebat. Saya kalau ada duit sikit, saya belikan mak saya Omega Guard dan Ostematrix. Sebab dia sakit lutut, selalu mengadu. Saya jadi sedih la, tak nak dengar saja keluhan mak.

Semoga Allah sentiasa mengalirkan rezeki yang banyak lagi untuk saya. Saya tak kisah kalau habis duit untuk mak saya. Mak saya seorang saja dalam dunia ini”


Sungguh terinspirasi dengan kejayaan Nurul Asmarehan Alias ni.
Kawan-kawan pembaca pun doakan Kak Iz pun akan dapat rank up as supervisor shaklee ye.

Berminat dengan shaklee.
Izwati/Hizal
0135304142
Id 1173799
Fb Noor Izwati
Ig Izcergas