Monday, 19 February 2018

B -COMPLEX

Ibu-ibu yang pengalaman mengandung,dan dah pergi buat pemeriksaan dan buka buku mengandung,pasti akan dibekalkan vitamin comel tiga serangkai.

  • vitamin c
  • b complex
  • asid folik
Mesti ada sebab vitamin 3 serangkai ni wajib diambil semasa fasa mengandung.
Sebenarnya,fasa nak hamil dan fasa berpantang pun,vitamin ni perlu diambil juga.

Tapi hari ini,Kak Iz nak cerita berkenaan dengan B-Complex.

Lengkap dengan Kesemua Lapan Vitamin B.

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.


KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten


Asid folik,salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap.Maka shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan.Teknologi berpaten ini adalah hak milik eksklusif Shaklee.






  • Shaklee B -Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda,melengkapi jurang nutrisi vitamin B.
  • Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup,sesuai untuk tubuh yang sihat.





Jom B complex!

Dapatkan dari sid anda...

Izwati
013 530 4142
Fb Noor Izwati

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Saturday, 17 February 2018

ALL TIME FAVOURITE

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Vitamin C Semula Jadi


  • Vitamin C adalah vitamin penting yang larut dalam air dan mempunyai fungsi kepada tubuh,dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik.
  • Ia juga memainkan peranan yang penting bagi menggalakkan kesihatan gigi,gusi, tulang dan secara umumnya semua yang membentuk tubuh anda.
TAHUKAH ANDA?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara,tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C.
Oleh itu,anda perlu sentiasa mengambil vitamin c untuk tubuh anda melalui suplemen.


KEISTIMEWAAN SHAKLEE

  • Sustained Release Vita C plus adalah produk semula jadi yang diperoleh daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
  • Mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500 mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran.Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama 5 jam.
  • Diperkayakan dengan 120 mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C,untuk meningkatkan lagi keberkesanannya.



Dapatkan vitamin anda sekarang.

Izwati
0135304142
Fb Noor Izwati


*Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.






KONSISTEN

KONSISTEN

Alamak...jeles lah tengok encik Hizal Abu Bakar pergi jogging pagi-pagi.
Nak pergi jugak.

Dengan semangatnya pergilah berjogging pagi tadi,dengan membawa angkatan tentera yang lain.๐Ÿ˜…

Jauh jugaklah jarak nya.

Biasalah kalau senaman yang 'kaddang-kaddang' dilakukan,akan ada kesanlah pada badan.

Rasa sakit badan,rasa lenguh-lenguh.

Rasa sakit ini berlaku disebabkan otot bekerja lebih daripada biasa atau dengan cara yang berbeza.
Perubahan dalam cara kerja otot ini menyebabkan tekanan terhadap gentian dan tisu otot dan menyebabkan kesakitan yang dirasai.

So sebagai ikhtiar,Kak Iz ambil pil kalsium atau ostematrix.

Kenapa?

Dalam ostematrix terdapat unsur magnesium yang dapat menggalakkan pengecutan otot seterusnya melegakan.

So...rajin2lah bersenam ye Kak Iz.๐Ÿ˜



Nak dapatkan ostematrix?

Izwati
0135304142
Fb Noor Izwati

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, 14 February 2018

CoQ-Trol Plus

Jom baca sharing dari Asmaniza Yop.

Assalamualaikum, last two weeks, saya attend health and wellness talk di Hotel Seri Malaysia Kangar. 2 jam saja tp penuh informasi.

Eh, semua org dlm ni tau kan... Sebab
member Shaklee, kita berpeluang dptkan special consultation drpd pakar nutrisi Shaklee yg bertauliah termasuk saintis2nya?
Free ja nak attend short course camni.

Time tu, Nutritionist Kate cerita pasai suplemen Shaklee paling hot yang kembali ke pasaran selepas improved formula.

Iaitu CoQ-Trol Plus.

Dulu saya pernah share kat sini, Shaklee pernah keluarkan CoQ Health Plus. Lepas beberapa tahun depa buat imroved formula, kali ni kembali masuk ke pasaran Malaysia guna nama CoQ Trol Plus.

Kedua2nya membekalkan nutrisi CoQ10 atau CoEnzyme Q10 yang sangat badan kita perlukan untuk mengkuasakan balik peranan sel2 badan kita.

Semua orang, badan dia hasilkan nutrisi ni, tapi bila kita semakin berusia,   ia menyusut. Sebab tu semakin tua, kita makin letih, kulit makin kusam, mudah terdedah penyakit dll. Kena top up melalui suplemen.

Beza CoQTrol dengan CoQHealth dulu ialah

Kali ni, sebiji 100mg, berbanding dulu 28mg CoQ10 saja. So kali ni makan sebiji sehari dah cukup.

Kali ni juga, rumusan improved formula ada tokoferol (vit E), resveratrol (sama macam dalam Vivix) dan sistem penyerapan dia guna minyak zaitun.

Harga dia, kalau banding dengan jenama lain, Shaklee punya lebih berbaloi.


sesuai utk mereka2 ni


Sebiji coQtrol sehari dah cukup. Sebiji tu bersamaan dengan apa tau...



Jenuh nak dptkan nutrisi CoQ10 yg badan kita perlu. Ambik dr suplemen, mudah.
Tapi suplemen mcm mana, kena pilihlah yg berkualiti.
Ni antara kebaikan CoQTrol Plus





Energy. 

Bukan saja energy luaran, tapi bagusnya dia powered kita punya tugas2 sel.
 So peranan sel akan lebih bagus.





Bagus untuk jantung.






Kulit berseri... Dia jadi mcm sunscreen protector kulit.




Minda







Dan paling bagus, ia meningkatkan kesuburan, especially bagi yang nak hamil dan dah cuba mcm2 cara.

Kalau sebelum ni, yang biasa ambik set kesuburan. Period dah ok tp still belum pregnant, elok add on CoQTrol ni.

Saya pernah share testimoni customer saya sendiri dulu.



Customer saya ni seorang pengamal perubatan. Dah kahwin 5 tahun dan belum pernah merasai nikmat hamil, selain alami masalah haid yang tidak tetap. 

First kenal, dia nak try GLA, Vit E dan ESP. 
9 hari kemudian, dia period dan sejak itu perjalanan menstrual bertambah baik. 

Lepas sebulan, dia repeat order, tapi kali ini add on COQHealth Plus (masa tu belum improved formula lagi), atas saranan kawannya, seorang pakar perubatan dari luar negara. 

Sejak ambik Shaklee, selain period kembali teratur, dia pun dah x rasa sakit sangat bila senggugut, dan paling best bila dia bagitau yang dia mula merasakan tanda-tanda sedang berovulasi / menghasilkan telur pada pertengahan kitaran periodnya. Seorang doktor kan, mesti lebih alert ๐Ÿ˜Š.

3 bulan lepas tu, customer saya ni sampaikan berita gembira yang dia dah berjaya pregnant!. Kehamilan pada masa itu dahpun berusia 5 minggu. 

Syukur...dah terlalu lama dia dan suami menanti saat tu. Dan saya pun tumpang seronok. Mana taknya, kita menyaksikan dia, walaupun seorang doktor tapi komited berikhtiar untuk hamil. 

Dan akhirnya selamat melahirkan seorang puteri yang comel yang sihat.

Alhamdulillah. Walau siapapun kita, InsyaAllah kita seharusnya tidak putus asa dalam berikhtiar. Jika Allah mengkehendaki, maka tidak ada apa pun yang mustahil bagiNya. 

Yang penting: 
1. Yakin dengan pengedar dan keberkesanan produk 
2. Konsisten 
3. Sabar dengan healing crisis 
4. Sentiasa dapatkan second opinion dari pakar 
5. Bersikap terbuka 
6. Happy dan redha

Ramai yg nak hamil dalam ni dah ambik set kesuburan kan. Better add on CoQ Health ni sebab dia bantu powerkan sperma dan ovum untuk bantu persenyawaan.

Suami isteri kena ambik CoQTrol. 

Untuk pengetahuan, antara suplemen yang membantu kesuburan ialah

✔️BComplex with Folic Acid, 120 tablet,  RP RM58.75
✔️ESP, 850g,  RP RM170.93
✔️Alfalfa Complex, 330 tablets RP RM60.95 atau 700 tablets RP RM108.65
✔️GLA Complex, 60 softgels, RP RM96.73
✔️VitaE Complex, 120 capsules,  RP RM165.63
✔️CoQ-Trol Plus, 30 capsules, RP RM157.68

KALAU nak murah, jomlah jadi ahli.๐Ÿ˜Š


Izwati
0135304142
Fb Noor Izwati
1173799


*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, 12 February 2018

PILIH BETUL-BETUL

PILIH BETUL-BETUL

Awal-awal survey sekolah baru,mak 'guard' kata...cikgu tak ada kantin halal kat sini.

Dalam fikiran,kurus lah Kak Iz macam ni.๐Ÿ˜…
Tapi mana boleh tahan,sampai tak makan kan.

Kawan bagitau,Kak Iz kalau sampai awal boleh beli cucoq  kat kedai depan.

Alhamdulillah.
Sedap-sedap cucoqnya.

Tapi...fikir jugak,takkan setiap hari nak makan cucoq.

Macam mana nak bagi berat turun,kalau macam ni kan.๐Ÿ˜

So...
Kita tukar sikit pola pemakanan.

Pastinya nak sesuatu yang mengenyangkan dalam masa yang sama makanan yang berkhasiat.

Jadinya Kak Iz pilih esp.
Energising soy protein.

Nak tahu tak perbezaan ESP dengan soya lain?
⤵⤵⤵

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)

2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan

3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya

5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

6. Rendah lemak, tanpa kolestrol

7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

Jadi...jangan ragu-ragu dengan Esp.
Sedap tau esp,boleh campur dengan apa jua minuman kegemaran anda.

Esp jom!



Izwati
0135304142
Fb Noor Izwati
Sid 1173799


*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, 10 February 2018

Jelita dan muda

Shaklee dah keluarkan set penjagaan wajah yang terbaru.

YOUTH

Jom nak share perkongsian Senior supervisor Asmaniza.

Assalamualaikum semua, saya bersiaran khas dari Business Leaders National Conference Shaklee di Sunway

Sempena dengan pelancaran Youth skin care Shaklee, of course nak share dengan semua tentang produk hebat ni!

Sebelum ni, di Health & Wellness Talk, nutritionist dah perkenalkan skincare Youth yang baru.

Youth proven effective siap dengan kajian klinikal.

Untuk pengetahuan, Youth dah ada 100 org subjects yang dah dibuktikan secara klinikal look younger lepas amalkan.

Saintis develop skin age index, dan semua subjects tadi akan jalani test ni dulu, wrinkle berapa banyak, skin tone, pore size, pigmentation berapa, umur kulit berapa. Dan kesan lepas amalkan Youth mmg awesome lah!

5 active ingredient yang dikenali sebagai Youth Complex, semuanya terdiri daripada tumbuh-tumbuhan. Antaranya

๐ŸSwitzerland apple stemcells - bantu cepatkan pembaharuan kulit.

๐ŸŒฒLotus Japanicus Extract - boleh menggalakkan penghasilan kolagen dan elastin.

๐Ÿ‡Muscadine grape - ekstrak polifenol (sejenis phytonutrien dalam grape ni)  dapat protect our cell DNA dan boleh halang penguraian kolagen.

Youth juga kaya dgn vitamin A, C dan E yang dpt lawan radikal bebas, protect dr UV

Youth tak jalankan ujian ke atas haiwan, 100% bahan botanical, cruelty free!

Bebas dari 2500 bahan kimia dan questionnable ingredent spt artificial fragrances, paraben, micro beads dll yang akan rosakkan kulit

Nak tau lebih lanjut, kena tunggu vice president Beauty R&D Shaklee dari US turun ke Penang nanti. Dia akan cerita panjang lebar tentang science behind Youth!

So, again tentang Youth skincare terkini Shaklee ni;

8 years of research comeout with 8 patent pending

Clinical result
Chemical Free
Gluten Free
Cruelty Free
Vegan

Sebab tu agaknya booth Youth penuh sesak hari ni.







Yang buat skin analysis, yang dapatkan consultation daripada nutritionist, yang sedang live pun ramai, teruja utk cepat-cepat share Youth dengan korang semua

Saya yang asalnya biasa-biasa ja dengan produk skincare ni tetiba ja rasa Wow!

Kena cuba sebelum masuk 4 series ni.
So contact Kak.Iz ye.

Izwati
0135304142
1173799
Fb Noor Izwati



*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, 9 February 2018

KESIAN...ANAK-ANAK

#SHAKLEE_EFFECT
Sharing dari Puan Farhana

PARUT CHICKEN POX BERSIH TAK SAMPAI 2 MINGGU

Kisah Raya 2016

Ni Naurah. Anak Cik Nana. 10 hari sebelum raya Cik Nana bawa Naurah ke klinik untuk suntikan vaksin,tapi masa on the way ke klinik Cik Nana perasan gelembung-gelembung air kat badan Naurah.

Alamak...Chicken Pox ke ni?

Alang-alang dah pergi klinik terus cek. Doktor sahkan Chicken Pox. Balik terus Cik Nana singgah rumah ayah Cik Nana. Ayah “tawar” air kelapa. Esok pagi keluar penuh satu badan Naurah chicken pox.

Alahai,sedihnya Cik Nana tengok Naurah. Macam mana Naurah nak raya.

Awal tu Cik Nana pakaikan naurah calamine lotion yang klinik bagi. Rasa macam lambat je nak kering. Macam tak sempat nak beraya.

Start hari ke 4, ikhtiar cara lain pula. Atas saranan mak bisnes (Has),Cik Nana mandikan Naurah dengan basic H kemudian sapukan krim herbal blend.

Mula-mula en.suami bising bila Cik Nana tak pakaikan calamine lotion yang klinik bagi. Tapi,bila keesokan harinya dia tengok chicken pox Naurah mula kering,dia sendiri yang lumurkan herbal blend setiap kali lepas mandi.

1st day raya muka Naurah dah bersih. Happy sungguh rasa. Sebab hari raya ke 2 ke 3 kami nak berjalan2 raya mandi pantai kat penang. Kalau Naurah belum sembuh plan terpaksa dibatalkan.

Sekarang muka Naurah dah bersih. Cantik dan tak ada parut-parut chicken pox.
๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Siapa ada anak kecil terkena Chicken Pox,memang Cik Nana rekemen sangat-sangat gabungan Basic H dan krim Herbal Blend

#CikNana_TFG
#ChickenPoxTestimoni





*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Nak dapatkan Basic H dan herbal blend?

Izwati
0135304142
Fb Noor Izwati