Thursday, 17 August 2017

Vitamin Mesti Ada

Apa istimewanya sr Vitamin C shaklee ni???
 Power dan selamat.

Sebab apa power???
Sebiji tu macam kita makan 7 biji setengah oren!😱
Dalam jurnal mengatakan sebiji sr vit c = 7.5 biji buah citrus termasuk kulit...



Teknologi Sustained released.
Kaedah Sustained Release ini membolehkan vitamin C diserap ke dalam badan sepanjang 5 jam untuk memastikan badan kita mengandungi Vitamin C disaat kita memerlukannya.
Sebab tu elok makan selang 5 jam...bagi dia serap sepenuhnya time tu.
Jadi, pengambilan 1 tablet bersamaan dengan pengambilan 1.5 biji oren setiap jam selama 5 jam!!!

Shaklee menghasilkan Vitamin C dari kanji jagung (corn starch) yang merupakan sumber asli Vitamin C.
Kenapa dari jagung???
Selalunya dr oren...kalau dari jagung mesti ada sebabnya kan?
Shaklee menghasilkan SR vita C ni dari jagung sebab kandungan vitamin C dia jugak tinggi.
Selain itu, sebab ia sesuai utk org yg perut sensitif. kan oren bersifat asid.jadi kalau org yg perut sensitif tu, dia mudah sakit perut.


Ujian klinikal membuktikan 2 tablet SR vita C shaklee ini (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam normally sehari dua saja..tapi bila tak sihat..selsema contohny,boleh up dose...jadi 4 bj

Siapa tahu 1 tablet tu brapa mg vita C?
1 tablet mengandungi 500mg vit c yg menyokong kesihatan tulang, gigi dan gusi serta kesihatan seluruh badan.
Badan kita dah la tidak boleh menghasilkan sendiri,vitamin C. Kalau stress, vit c akan  musnah. Kalau merokok lagi la musnah.
Pelepasan berperingkat dpt membantu menyalurkan vitamin C secara berterusan.

Apa lagi keistimewaan sr vita c ni?
SR Vitamin C ditambahkan dengan 120 mg Citrus Bioflavanoids Complex.
Bioflavanoids ni membantu penyerapan vitamin C.
Setiap tablet mengandungi 120mg bioflanovoid (diekstrak dr kulit buah) yg dikenali sbg vit c complex. sbb tu nama dia SR Vita C Plus Complex.
Bioflanovoid ni diekstrak dr kulit lemon, oren, limau gedang jadi bila ada bioflanovoid ni  dia berfungsi meningkatkan keberkesanan Vit C dlm badan, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.



Jom kita tengok sbb apa kena makan vitamin C. wajib ada kt semua rumah.dia ni suplemen utk kesihatan seharian tau.

5 sebab knp perlu vit c setiap hari???
(i) Tubuh tidak dapat menghasilkan vit c sendiri
(ii)Tubuh kehilangan vit c semasa kita melakukan aktiviti harian
(iii)Vit c dlm badan susut apabila kita stress
(iv)Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vit c dlm badan
(v) Bagi perokok, kandungan vit c dlm badan mereka sangat terjejas kerana sebatang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vit c.

Apa manfaat utama Vita C ni???

  • Yang paling ramai suka sebab mencantikkan kulit.
  • Selain tu...ia membentuk kolagen jadi menggalakkan kedut dan menghalang otot jadi lembik
  • Ia memperbaiki insomnia..jd sapa stress..susah tido mlm2.sesuai sgt mkn vita C
  • Memperbaiki simptom pendarahan, jadi mengelakkan gusi berdarah, pemulihan kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar
  • Mengekalkan kolesterol sihat, jadi dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah

Badan manusia memang tak mampu menghasilkan Vit C sendiri, jadi wajib cari dari makanan, minuman atau pun suplement.

Vit C larut air. Jadi kita memang kena amik Vit C setiap hari. Ia tak kekal dalam badan tau :)
Kalau nak ambil Vit C dari buah...kena pastikan ia betul-betul ranum.
Baru kandungan vit c dia tinggi.Tapi kita bukannya petik buah sendiri kan, kita beli jadi masa orang petik di kebun tu, vit c dah berkurang separuh dan musnah apabila terdedah kepada panas.
Buah yang betul2 ranum, lepas 10 hari baru kandungan vit C dia lengkap.

Vit C membantu atasi masalah:

Ulser,gusi berdarah,kerap selsema,resdung,kerap sakit,kulit kusam,cepat lapar,bekas parut berlubang di wajah,mata rabun,kulit kering bersisik,luka lambat sembuh,stress melampau,perokok,tapak kaki
merekah,kencing manis.

Sebijik rm0.57 sahaja, tapi dapat manfaat banyak tu...
Harga retail dia RM103.35... sebotol ada 180 tablet tuuu..
Jadi kalau amik sehari sebiji..boleh tahan berapa lama sebotol ni??? ( Gaya cikgu math tanya ni... hehe)
Haaaa.. pandai..tahan 6 bulan tau!
So memang jimat byk!
Kira sebulan belanja hnya RM17 lebih ja utk vit C ni..
1 tablet harga dlm 57 sen saja :)

Kesimpulannya, Vita C wajib makan. Ia set keperluan harian kita semua. Kalau sebut vitamin c ja org tau dh manfaatnya. cuma SR Vita C lebih istimewa, lebih berkesan!

SET KEPERLUAN HARIAN – VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP
SET KECANTIKAN – VITA C+VIT E+ESP
SET RESDUNG – VITA C+ B COMP + ALFALFA
SET KEHAMILAN - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+OSTE
SET BERSALIN - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+OSTE+ALFALFA
SET ANGGUN - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+GLA COMP
SET TENAGA - VITA C+OMEGA+VITALEA+B COMP+ESP+VIVIX



Dapatkan sr Vitamin C dari...

Izwati
013 530 4142
sid 1173799
fb Noor Izwati
cod Kemaman,Terengganu

Monday, 7 August 2017

SUSU OH SUSU

PELBAGAI PERISA

Satu family Kak Iz suka minum susu.
Tengok tu macam2 perisa.


Susu bagus sebagai sumber kalsium.
Kalsium pulak bagus untuk kesihatan tulang dan gigi.

Tapi ade jugak antara kita yang tak boleh nak telan susu ni.
Bagilah ape perisa sekalipun.
Dan ade jugak yang takut nak ambil susu banyak2.
Takut berat badan naik.
Maka keperluan kalsium pun x cukup.

Kesan kekurangan kalsium mungkin tak nampak sekarang,tengok bila umur dah meningkat nanti.

Risiko osteoporosis atau tulang rapuh antara kesan kekurangan kalsium.
Tambahan pada wanita,memang golongan yang berisiko tinggi.

Salah satu penyelesaiannya adalah dengan ostematrix.
Ambil 4 biji melengkapkan keperluan kalsium harian.
Mudah nak ditelan dan jika diambil sebelum tidur,emmm...lena.
Bangun pagi pulak...lawas membuang.

Jom ostematrix dengan Kak Iz.

013 530 4142.
Sid 1173799
Cod Kemaman



Tuesday, 25 July 2017

TAK KENAL TAK CINTA

Hari ni kita cerita pasal
OMEGA : MINYAK IKAN TERBAIK

Pertama sekali, macamana kita nak tahu cara pilih minyak ikan?
Tradisi minum minyak ikan ni bermula di Britain.. sebab tu la kita dulu kena paksa minum Sco** Emul**** kan.. haaa.. hat warna putih tu.. aduhai tak sedap. Kaler oren baru la okeh.. haha.. betapa parents kita pun ambik berat pasal kesihatan anak-anak.

Kenapa kita minum minyak ikan dulu? Sebab memang terbukti minyak ikan ni sangat bagus untuk perkembangan otak terutamanya kanak-kanak.
Ya betul isi kandungan minyak ikan, bukan lemak ikan ya.

Tips pilih minyak ikan dan cara guna:

1. Cek kandungan EPA/DHA – seeloknya 450mg kombinasi epa dan dha.
- 450mg tu utk org biasa,tak ada sakit apa2.

2. Pesakit jantung perlukan lebih epa/dha setiap hari, iaitu 1000mg.

3. Untuk pesakit rheumatatoid arthritis, mereka perlukan 3000mg untuk kurangkan inflamasi dan sakit tu.

4. Bagus juga jika suplemen minyak ikan tu ada tambahan vit A dan D sebab setiap orang perlukan sedikit vitamin2 ni setiap hari- 10mg tapi vitamin A kurang sesuai untuk ibu mengandung sebab vit A – antioksida.

Kenapa Omega Guard ni adalah terbaik?

Mari kita rujuk gambar ni



Merujuk pada gambar kat atas, antara banyak-banyak brand, omega Shaklee la punya kandungan DHA dan EHA terbaik,1 kapsul mengandungi 85% minyak ikan, jenama lain, lebih kepada lemak ikan dan ada juga yg minyak hati ikan aka liver oil.
Paling popular sekali,minyak ikan kod.

Selalu saya dengar, orang cakap harga Omega Guard Shaklee mahal, harga minyak ikan lain jauh lebih murah.

Tahu tak, apa kelebihan minyak ikan Shaklee ini? Kenapa ia berbeza daripada minyak ikan jenama lain?

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
Jadi yang mana lebih murah, minyak ikan jenama X harganya RM80, minyak ikan Shaklee harga jualan RM 136.

Jika inginkan khasiat yang sama, minyak ikan jenama X adalah RM80 x 3 = RM240. Bukan kah minyak ikan jenama Shaklee lebih murah? :)

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. Jadi khasiat Omega Guard Shaklee sudah tentu lebih baik daripada jenama lain.

5. Minyak Ikan Berpekatan Tinggi OmegaGuardTM membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Penyulingan Molekul Berganda Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
8. Sahabat Laut - Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.


Hati-hati memilih minyak ikan omega 3 di luar sana kerana kemungkinan tahap merkuri tinggi dan kualiti serta boleh memudaratkan kesihatan.


Izwati
013 530 4142
Sid 1173799
Cod Kemaman

Anakku Sayang

Salam Mama semua...
Selamat berhujung minggu ya.

K.Rehan nak kongsikan Teknik Bercakap & Memeluk Anak
Menggunakan Islamic NLP (Neuro Languistic Programme)

1) Teknik bercakap dengan anak perempuan & lelaki
--> Dengan anak perempuan, kita bercakap terus muka kepada muka. Itu cara yang terbaik. Mata kita pula 'memandang ke tengah antara kening' tu ya. Haa.. di situlah fokus percakapan yang terbaik. Mungkin anak perempuan ni, lebih dominasi jenis yang visual kan..Mama, ambillah kesempatan untuk melayan anak2 bercakap jika ada ruang masa ya. Banyak yang nak diluahkan tu.. santai2 saja, sambil makan2 petang. Ok kan?

--> Dengan anak lelaki pula, lebihkan percakapan kita ke aras 'telinga kirinya'. Mereka yang jenis audiotory memang cepat tangkap la ni..Zuuppp.. insya Allah,  setiap butiran percakapan kita akan masuk dengan baik. Sentiasa bagi kata2 perangsang tau. Anak lelaki ni, ada egonya sendiri. Saya pun kadang2 kalah dengan anak lelaki ni.. aduhh.

2) Teknik memeluk anak perempuan & lelaki
--> Lihat pelukan pada anak perempuan ya. K.Rehan tepuk dan gosok2an di atas belakangnya. Tempat tu namanya Qalbu. ANCHOR POINTnya. Semoga bila Mama gosokkan di situ, bagi nasihat apa pun, insya Allah,  dia akan PASAK DAN INGAT sampai bila2. Best kan..bila tahu tekniknya ni

-->Bagi anak lelaki, ANCHOR POINTnya adalah di belakang kepala bahagian atas. Lihat tangan akak tu. Ok kan? Kita gosok2lah beberapa saat. Bagi lah se'das dua' nasihat. Tak boleh cakap banyak2 pun. Sibuk nak gi main sana sini. Jadi, gunakan peluang dan ilmu ni tau. Insya Allah,  sama2 kita hasilkan anak2 yang mendengar kata.

Selamat mencuba Teknik Islamic NLP

#RehanSidik
#MendidikGenerasiAlQuran
#AnnurRaudhahPublication
#TadikaPermataRaudhah

Saturday, 8 July 2017

NYAH KAU LEMAK JAHAT


Masa terbaik ambil lecithin adalah sebelum makan. Bagus Lecithin ni. Selain natural fat emulsifier, soya Lecithin merupakan sumber utama kolina.

Kolina ni merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.

Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan cethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain.

Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati adalah lecithin.

Bagi Kak Iz masa penyusuan Uwais,dapat mengelak dari berlakunya bengkak susu.
Ibu yang baru lepas bersalin juga kadang kala ade sindrom mudah lupa.
Jadi untuk tingkatkan ingatan boleh ikhtiar dengan lecithin.

Selain dari itu,boleh juga ikhtiar untuk batu karang.
Dan semestinya membantu untuk mengurangkan berat badan.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan lecithin?

Hubungi

Izwati
013 530 4142
Sid 1173799
Cod Chukai Kemaman






Sunday, 2 July 2017

CEPAT...CEPAT



Tak sabar Kak Iz nak balik rumah.
Dari pagi sampai petang,muka ni nak dibersihkan.

Dapat dua beradik ni,settle.
Bersihkan make up (walaupun sekadar bedak dengan gincu aje).
Lepas tu sambung dengan pencuci.

Segarnya rasa wajah lepas tu.
Dicipta untuk wanita asia.
Memang sesuai lah.
Gabungan 16 ramuan botan yang mujarab.
Wow...memang meletops.

Harga pun berbaloi dengan jangka masa yang boleh digunakan.

Tunggu ape lagi...

📱013 530 4142
Izwati
Sid 1173799

Thursday, 29 June 2017

CUTI DAH NAK HABIS

Salam Aidilfitri

Selamat kembali ke kediaman masing-masing selepas celebrate raya dengan seronoknya bersama family.

Yang berada dalam perjalanan, semoga selamat sampai ke destinasi. Dan yang dah mula bekerja, semoga lebih energetik dan ceria!

Jom baiki performance kesihatan kita dengan Shaklee!

Set yang hot musim raya ni 👇🏻
-set detox
-set kolestrol
-minuman tenaga

Juga ada
-set-set kesihatan lain

Sedia membantu;
Izwati 013 530 4142
Your trusted SID