Thursday, 5 July 2018

MENGAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Dekat pasaran,banyak betul kolagen yang diakui dapat menjadikan kulit seseorang itu lebih anjal,lebih cantik dan muda.

Hari ini,Kak Iz nak berkongsi dengan anda semua,mengapa anda perlu memilih shaklee collagen powder.


  • Shaklee collagen powder merupakan supplemen kolagen yang terunggul,mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (sisik ikan merah), proprietari,sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi,yang diekstrak dari sisik ikan merah.

  • Sangat rendah dalam berat molekular,sekitar 1000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton,menjadikan ia amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia Japonica,kolagen ikan,ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus,Vitamin C dan vitamin B,digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.


Bulan ni,promosi collagen sedang berlangsung tau.
Beli 2 kotak,diskaun 5 %
Beli 6 kotak,percuma 1 kotak.

Jom.

Tuesday, 3 July 2018

MOMEN INDAH BERPANTANG DENGAN ANAK KEMBAR

Waktu berpantang adalah masa yang sangat penting bagi seorang wanita yang baru melahirkan anak.

Ramai jugak yang rasa lama sangat masa berpantang tu.

Tapi bagi Farahlyn,moment berpantang dengan set berpantang shaklee adalah terbaik.


INDAHNNYA BERPANTANG ANAK KEMBAR🌸

Assalamualaikum semua saya farahlyn
29 tahun
Ibu anak kembar & sekarang tengah tunggu hari nak deliver lagi baby shaklee👶🏻

Masa bersalin dekat kembar doktor bagi options nak ceaser atau bersalin secara normal

Tak kisah lah bersalin czer atau normal, both ada cabaran tersendiri kan?

Memula memang ada juga ambik jamu N*** R*****tapi tak tahan rasa panas & pening sangat.

Nak jadi cerita masa berpantang, ada retained placenta jadi tumpah darah.So,kena admit balik & kena D&C

Doctor pun dah pesan masa tu jangan ambil jamu lagi sebab baru lepas buat blood transfusion , Kalau supplement tak pe itu pun kena habiskan juga ubat Doktor

Masa tu 100% and completely pilihan set berpantang semestinya supplement Shaklee.

So, Lyn  nak share dengan  semua antara supplement Shaklee pilihan sendiri semasa berpantang dulu,

❤ ESP - Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.

❤VITAMIN C - Menguatkan sistem imunisasi agar tak mudah dijangkiti penyakit, khasiat untuk baby dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit tak sensitif
Vitamin C juga membantu luka bersalin kering dengan lebih cepat.

❤OSTEMATRIX - Calcium supply, milk booster, lawas dan mencegah sembelit, mengelakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.Tahulah azabnya sembelit takut terbukak jahitan😂

❤ALFALFA - Buang angin berlebihan dalam badan, lawas, detox, milk
❤VITA LEA - Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan, membantu untuk tambah darah. Dalam VITA LEA juga ada ZINC yang dapat membantu mengeringkan luka bersalin lebih cepat.

❤OMEGA GUARD - Membekalkan EPA & DHA untuk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, mengatasi masalah perut buncit.

❤VITAMIN E - Menghilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawatjeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.

❤Sebagai tambahan untuk ibu yang mengalami masalah bengkak susu, boleh ambil LECITHIN. Memang sangat sangat membantu dalam mengurangkan bengkak susu. Sakit kan bila terkena bengkak susu boleh jadi sampai demam 😅

Feedback daripada Lyn  sendiri yang sememangnya berpantang dengan Shaklee:

🌸Badan kembali fit & langsing lepas bersalin. Terkejut tau dengan shaklee effect. Yelah masa preggy gedempon lepas bersalin dah boleh kempis balik tak ke best kan

🌸Alhamdulillah badan memang cepat recover dan luka cepat sembuh

🌸Badan rasa cergas saje bila pantang takdelah lemau lembik kan

🌸Pekatkan susu badan & milkbooster untuk tandem nursing anak kembar . Mencabar juga nak menyusu 2 babies ni plus nak buat stock memandangkan kerja lyn travel merata & sepanjang hari dalam mahkhamah, tapi Alhamdulillah, susu badan tak drop & cukup untuk kembar

InshaaAllah Set Berpantang Shaklee nih antara pilihan yang terbaik 👍🏻

Dah cuba memang jatuhh cintaaaa sejuta kali❤

Farahlyn
Pengguna tegar shaklee sejak 2013

Izwati
0135304142

***Produk ini tidak bertujuan untuk merawat,menyambuh atau mencegah sebarang penyakit.***

Saturday, 12 May 2018

KESIHATAN KU KINI LEBIH BAIK

Assalamualaikum.
Jom baca shaklee effect dari Norhayati Ibrahim

Nama : Norhayati Ibrahim
Fb : Yatt ibrahim
Pekerjaan : baker/shaklee distributor
Umur :24 tahun

Shaklee effect saya bermula dengan consume vit c yg kakak saya punya sebab time tu selsema..lepas makan tu Alhamdulillah rasa ok sikit..
Time tu tak kenal lagi shaklee ni..terkebil2 rasa tengok pil besar2 ni.. Rasa takut semua ada sebab tak pernah makan suplemen.

Tak lama lepas tu,kerap pulak iklan shaklee lalu kat wall fb..terus teringin nak jadi ahli, bila jadi ahli dan nak buat bisnes mesti kita kena rasa feel benda yang nak kita jual.. Kesan dia macamna..

*SIHAT DAN CANTIK*
First yatt makan esp dan vit c,perubahan yang sangat ketara sebab dah kurang demam,kalau tak sebulan sekali mesti tergolek atas katil selesema, batuk, demam..alhamdulillah dari segi kesihatan dah improve..dari segi kecantikan, vitamin c dan esp ni berjaya menghalau segala anak ibu jerawat parut jerawat.. Dulu mak pernah assume  tak cuci muka sebelum tidur sebab tu naik jerawat
Hakikatnya kita dok tonyah macam2 dah muka..tak hilang jerawat tu.



Masa form 6 yatt kena chiken pox teruk, habis satu badan.. Muka siap ada parut yang boleh takung air
Kalau kena air kira part tu paling lambat kering sebab berlubang. Stress pun ada time ni sebab muka menggerutu,anak sedara siap tegur muka macam katak puru..kejam kan??


Alhamdulillah hasil esp dan vit c dan add on vitamin e.. Parut lubang2 tu lesap..kulit makin sihat alhamdulillah,pakai bedak sikit pun sampai kawan ingat kita pakai foundation berkilo-kilo

*LOST WEIGHT*
Yatt pernah try herblax,lecithen,cinch shake,
Pernah lost 10kg..
Seronok tak sangga time ni sebab makan tak la jaga sangat, tapi mybe ada selit dgn aktiviti suka berjalan dekat sekitar kampus, jadi menjadi la
hasil nak kurus tu.
Sapa tak syok bila pakai baju longgar,skirt nak pakai pun cecah tanah.
kulit pun makin sihat, mybe banyak toksin dah keluar dari badan.


*BEST FOR WOMEN*
yatt pernah makan ALFALFA ni best sangat, rugi kalau kaum hawa tak ambik alfalfa ni, kesan dia selain detoks badan, best untuk aset wanita.



*FRESH BODY ,NEW BONE*

Bangun tidur lesu, tulang pun berbunyi. Tidur kadang2 lewat.
kadang tulang bernyayi sendiri kriukk krakkk.

Yatt suka hiking, kalau buat kuih pun kena guna tenaga banyak, time ni rasa badan low sangat, tulang pun kriukk krakk.. Memang kalau aktif badan sihat, tapi yatt lost 1 benda lupa nak selit nutrisi macam kalsium dalam badan.. Dah minum susu pun jarang.. Lepastu yatt rasa tak sedap badan, ambik keputusan consume oste n b complex.. Memang best sangat sebab selain hilang lenguh dan untuk tulang, antara effect lain oste ni pagi mudah membuang , tidur rasa nyenyak, combine dgn b complex pagi bangun rasa fresh, macam kita rasa hilang kerja penat yang semalm.

Alhamdulillah shaklee banyak bagi kesan positif dekat yatt..sebelum ni takut nak consume apa2 jenis supplment ni, tapi bila kita sendri usaha dan yakin shaklee produk terbaik
InshaaAllah Allah akan bantu.

Lots of love,
Yatt Ibrahim

#shakleeeffect


Tuesday, 8 May 2018

KUATKAN SISTEM IMUNISASI ANDA

Sustained Release Vita -C plus


  • Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh.
  • Ia memainkan peranan penting untuk menggalakkan kesihatan gigi,gusi,tulang & secara umumnya,semua yang membentuk tubuh anda.
Terbaik!!!



KeISTIMEWAAN Shaklee
  • Sustained Release Vita-C Plus adalah produk semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
  • Mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin Cdan mengurang pembaziran.
  • Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama 5 jam.
  • Diperkayakan dengan 120 mg bioflavonoid sitrus untuk meningkatkan lagi keberkesanan vitamin C.

Testimoni
Dapatkan di sini...

Izwati
Id 1173799
Fb Noor Izwati

*Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


PERFORMANCE DRINK:KENAL DAN CINTA

Ape itu performance drink?

Mula2 kita kenal dulu sejarah penciptaan performance drink.
Selepas ini,kita guna singkatan pd ye untuk performance drink.

Pd dihasilkan pd tahun 1980 an,
oleh saintis shaklee dan Universiti Yale
Pd juga merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Pd juga merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Tujuan pd dihasilkan adalah untuk membantu projek penerbangan Daedalus.

Melalui penerbangan dengan pd,Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Selain tu pd juga direka khusus utk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.




  • Pd ni ada Ujian klinikal  yg membuktikan rumusan ekslusif opticarb yg sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyk 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.
  • Pd mempunyai 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Seterusnya kita tengok manfaat pd:

1-Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
  • Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
  • Menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal
  • Meningkatkan daya tahan otot
  • Memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh

2-Membekal Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal
  • Mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh
  • Mengimbangi metabolism air dalam tubuh.
  • Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.
  • Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

3-Mencegah Dehidrasi
  • Mengurangkan kehausan
  • Mencegah dehidrasi
  • Melembapkan kulit
  • Kelihatan muda.

 4-Mengekalkan Paras Gula

  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot.
  • Percepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.
  • Pd ni sesuai utk atlet, mereka yg berpuasa, cirit birit, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat mlm,keletihan,tiada selera mkn, paras gula rendah,pening
  • Pd tidak sesuai untuk kanak2 bawah usia 2 tahun

Fakta Nutrisi:

  • Pd tidak mengandungi lemak/kolestrol 
  • Hanya mengandungi sodium, potasium, kabohidrat
  • Tidak mengandungi bahan tiruan, pewarna dan pengawet tambahan.
  • Dari ekstrak oren.


Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee. 

 🌸Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother)
🌸Mereka yang mempunyai gaya hidup yang AKTIF dan aktif BERSUKAN
🌸Mereka yang BERPUASA Sesuai untuk sahur dan berbuka (supaya tak lesu)
🌸Para pesakit yang menghidap gout . 
🌸Mereka yang KURANG MINUM AIR dan DEHIDRASI
🌸Jika anda sering diserang sakit kepala atau MIGRAIN 
🌸Anak-anak atau mereka yang DEMAM
🌸Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan . ..

 Kehebatan minuman isotonik shaklee

  • Bebas gas atau tidak berkarbonat
  • Kurang  kandungan gula (less sugar)
  • Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
  • Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT! .
  • Index glisemik yang rendah.


SHAKLEE BANTU ANGKASAWAN
.
NASA dapati angkasawan mereka ada satu masalah bila kembali ke bumi. 
Apabila mereka mendarat di bumi, mereka akan mengalami GRS (General Re-entry Sydrome). Masalah ni biasa berlaku sebab perubahan yang disebabkan di angkasa sana 0 graviti dan bila balik ke bumi tiba2 ada graviti. 
Jadi badan kita sebagai manusia akan mengalami perubahan yang mendadak.

Angkasawan akan rasa tak seimbang, simptom vertigo ( Vertigo ni merasa pening .di mana seseorang rasa sekeliling berputar yg boleh jadi pitam), gayat, keletihan yang teramat, dulu sampai diorang boleh pengsan sebaik sahaja landed.

So NASA akan ada masalah nak detect kat mana angkasawan landed sbb angkasawan semua mengalami masalah tu, tak dapat nak bagi signal exact location kepada NASA.

Maka pada tahun 1993, NASA approach Shaklee untuk bantu menyediakan satu nutrisi yg dapat bantu angkasawan atasi masalah semasa pendaratan.

NASA yang approach Shaklee. Bukan Shaklee approach NASA ye 😎

Maka terhasillah 'Astro Ade' yang direka khusus untuk bantu angkasawan supaya cepat2 adapt dengan keadaan bumi bila diorang landed. Dan ia digunakan sampai lah sekarang.
.
Bayangkanlah, bukan mudah nak penuhi piawaian NASA. 
Tapi Shaklee berjaya. 
Terbukti shaklee ni berkualiti, selamat, berkesan dan semulajadi. No doubt! 
.
Astro Ade ni sebenarnya adalah performance drink yang kita minum sekarang..

 Cadangan Hidangan:

  • Sarapan : campurkan 1 sudu besar setiap Performance, Energizing Soy Protein dan Meal Shake.

  • Aktiviti Senaman : Campurkan 2 sudu besar dalam 500ml air dan minum 1 jam sebelum memulakan latihan fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian selepas latihan fizikal untuk penyahhidratan dan mengembalikan tenaga.


Nota: Elakkan dari terdedah (simpan dalam peti sejuk selepas buka)

Yang last kita tengok gabungan pd dengan vitamin lain.








Nak dapatkan performance drink dengan harga lebih murah???
Izwati
013-530 4142
id 1173799
Fb Noor Izwati

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendignosis,merawat,mencegah atau menyembuh sebarang penyakit.

Saturday, 5 May 2018

WAJAH KUSAM TAK BERMAYA KINI BERSIH BERSERI

Assalamualaikum wbt.
Selamat petang semua..

Petang ni nak share antara shaklee effect pada diri saya

Salam perkenalan semua..
Nama : Nurramlah Abu Nasir
FB : Nurramlah Abu Nasir
Pekerjaan : Guru KAFA
Asal : Pahang ( Menetap di Perak selepas berkahwin)
Umur : 28 tahun

Saya nak kongsi #shakleeeffect mengenai kulit muka saya

Selepas bersalin anak pertama,
saya dapati wajah saya sangat kusam dan tidak berseri.
Tona kulit pun tak sekata

Sedih tengok muka di cermin.
Baru anak satu tapi muka dah macam anak 10!😭

Kebetulan ada senior sekolah duk update kat fb pasal shaklee

Tengok perubahan pada diri akak senior tu buat saya rasa jeles
Macam anak dara padahal anak dah 3!
Pastu saya pun pm dia tanya pasal vitamin c

Itulah vitamin pertama shaklee yang saya amek.
Before kawin pernah dah amek esp, vitamin c dan b complex.

Tapi xde orang guide dengan betul.
Esp terbuang begitu sahaja
Sebab tak tahu pun boleh bancuh dengan macam macam minuman

Vitamin c dengan b complex pun sampai expired date tapi x habis2.
Adalah dalam setengah botol
😭

Orang tu cakap suruh kemam vitamin c tu.
Bukan yang chewable tau.. yang sustained release
😂😂😂

Alhamdulilah bersyukur sangat sebab akak senior tu guide cara makan supplements.

Siap daftar ahli sebab nak harga murah
Dia siap offer buat business lagi

Alhamdulilah kulit tak kusam lagi
Tona kulit makin sekata
Lepas tu baru saya try set detox

Memang amazing sangat
dengan perubahan kulit tu

Shaklee banyak mengubah hidup saya lebih sihat dan jelita
😘😘😘

Konsisten dengan esp dan vitamin c memang terbaik

Seluruh kulit menjadi makin cerah dan gebu. Kulit rasa moist sahaja.

Boleh dikatakan hampir semua produk shaklee saya dah cuba

Alhamdulillah.. Harap lepas ni boleh sihat dan lebih berjaya dengan shaklee 😊😊

Sekian,terima kasih.

#ShakleeEffect



Berminat untuk dapatkan produk ini?
Izwati
013 530 4142
Id 1173799
Fb Noor Izwati



*Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, 15 March 2018

CEO SHAKLEE

 Kisah CEO SHAKLEE
*ROGER BARNETT*


Roger Barnett berlatar belakangkan keluarga usahawan. Dia sendiri ialah seorang 
billionaire yang memiliki beberapa syarikat multi billionaire seperti Burberry. Di samping 
kekayaan yg dia miliki dia juga merupakan seorang ayah biasa seperti orang lain 
juga. Anaknya mempunyai sakit asma yang teruk sangat sehingga merunsingkan dia 
sebagai seorang ayah.

Apabila anaknya dimasukkan ke hospital Roger dan isterinya mula memandang berat 
terhadap keadaan sekeliling dan penggunaan produk-produk yang menyumbang kepada 
penyakit anak mereka.
 Setelah melakukan beberapa carian, mereka mula menggunakan produk yang 
berasaskan semulajadi dan selamat iaitu Basic H 
 untuk kerja-kerja 
pembersihan di rumah.

 Penggunaan produk berasaskan semulajadi ini untuk 
tujuan pembersihan di dalam rumah adalah amat penting bagi pasangan ini 
memandangkan anak mereka terlalu sensitif dengan persekitaran.
Pada ketika itu, Shaklee Corporation sudah lebih 50 tahun berada di pasaran. 


Setelah menggunakan Basic H untuk beberapa ketika, pasangan ini mendapati 
kesihatan anak mereka *semakin baik* dan tidak pernah lagi menjadi pesakit di hospital. 


Mereka semakin teruja dan jatuh cinta dengan produk Shaklee !!😍😍😍

Dengan kekayaan dan sifat keusahawaan yang memang dimiliki oleh Roger Barnett, 
dia terus membeli syarikat Shaklee !!!😱😱😱

 Malah melabur berbillion USD untuk membuat 
 makmal kajian bagi memastikan semua produk Shaklee adalah selamat kepada manusia 
dan juga alam sekitar.

 Dengan sumber kewangan Roger Barnett dan kesedaran dia akan 
kepentingan produk yang berasaskan semulajadi ini, ratusan kajian telah dibuat untuk 
memastikan semua produk adalah semulajadi sebelum produk-produk Shaklee yang lain 
dipasarkan ke luar USA dan seluruh dunia.


Untung siapa pakai basic H kat rumah, geng dengan CEO Shaklee😛


Noor Izwati
Sid 1173799
Fb Noor Izwati
0135304142